Dag van de Duurzaamheid - Method
Duurzame lifestyle

Dag van de Duurzaamheid (+Method winactie! gesloten)

Vandaag (10/10) is het de Dag van de Duurzaamheid. Tijd om met elkaar stil te staan bij de manieren om de wereld een stukje mooier én groener te maken. Er zijn genoeg manieren om groener te leven, maar soms kan je wel wat nieuwe tips gebruiken. In samenwerking met Method (je weet wel, het merk met die fijne milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen) deel ik een aantal duurzame tips die je eenvoudig in je leven kunt toepassen. Zo maak je met een paar kleine veranderingen al een behoorlijk verschil!

Dag van de Duurzaamheid

Ieder jaar op 10 oktober organiseert Urgenda de Dag van de Duurzaamheid. Urgenda is een onafhankelijke stichting die Nederland samen met anderen sneller duurzaam wil maken. Deze dag is er voor iedereen die het belangrijk vindt in een prettige, mooie en schone samenleving te leven en zich wil inzetten voor een betere wereld. Bedrijven, stichtingen, maar ook particulieren kunnen allemaal een bijdrage leveren en zo het verschil maken. En extra leuk: dit jaar is het de tiende keer dat deze dag gevierd wordt, dat maakt deze editie extra bijzonder!

Method is één van die bedrijven die zich graag inzet voor een schonere en groenere wereld. In samenwerking met Method deel ik handige tips die het leven makkelijker én duurzamer maken. Ook stellen zij een mooi schoonmaakpakket beschikbaar, doe je ook mee?

Kies niet voor wegwerpzooi

Persoonlijk ben ik niet zo zeer tegen shoppen, wél heb ik een hekel aan verspilling. Spullen die ongebruikt in de kast liggen of steeds maar opnieuw gekocht moeten worden? Zonde! Als ik ga shoppen kies ik bij voorkeur voor duurzame producten die lang mee gaan. Dit kan heel eenvoudig zijn; ik heb bijvoorbeeld mijn wegwerp wattenschijfjes vervangen voor wasbare wattenschijfjes. Ik neem mijn eigen tasjes mee naar de winkel. En plastic flesjes mineraalwater koop ik ook niet meer, ik gebruik een hervulbare waterfles. Zo bespaar je niet alleen heel veel afval, op lange termijn is het ook nog eens goedkoper. Niet alleen goed voor het milieu dus, maar ook beter voor je portemonnee.

Eet vaker plantaardig

Is veganisme een hype? Hmm zelf denk ik van niet. Ok, waarschijnlijk denken nog steeds veel mensen dat veganisme iets voor ‘groene gekkies’ is, toch merk ik ook dat meer mensen steeds vaker vlees laten staan en voor een vegan optie kiezen. En weet je, als we allemaal wat minder vaak vlees en zuivel zouden nuttigen dan zou er allereerst veel minder Co2-uitstoot zijn. Daarbij is plantaardig eten vaak heel gezond én bespaar je een hoop dierenleed. Misschien vind je het te ver gegrepen om alle dagen van de week vegan te eten? Snap ik wel, want dat lukt bij mij thuis ook (nog) niet. Maar wellicht lukt het je wel om een paar keer per week plantaardig te eten. Helemaal prima! Ook dan maak je al een verschil. Als dit voor jou wél haalbaar is, dan is dit toch ook al hartstikke goed?

Neem een kortere douche, het liefst koud 😉

Toegegeven, ik ben erg gehecht aan mijn warme douche, maar toch kent koud douchen vele voordelen. Op die manier douche je in ieder geval niet langer dan 2 minuten en dat bespaart enorm veel water én energie. Met 2 minuten douchen bespaar je maar liefst 22.556 liter per jaar (gemiddeld douchen we 9 minuten en verbruiken we 26.000 liter). En een korte, koude douche lijkt erg gezond voor je huid, haar en immuunsysteem te zijn. Misschien moet ik toch maar eens een ‘koud douchen challenge’ proberen?

Start met mindful schoonmaken

Je hebt echt geen volle emmers water nodig voor een schoon huis. Gebruik weinig water en niet meer schoonmaakmiddel dan nodig. Een spray zoals de Clementine allesreiniger van method, helpt je overvloedig gebruik van water voorkomen. Bovendien zijn de producten van Method beter voor het milieu, dubbele winst dus!

method winactie

Winactie! Win een Method schoonmaakpakket! (gesloten)

In samenwerking met Method mag ik een duurzaam schoonmaakpakket weggeven, bestaande uit de volgende producten:

Wat moet je doen om kans te maken op dit pakket? Nou heel simpel: Greenblush volgen op Facebook en hier even een reactie achterlaten, zodat ik de winnaar een mailtje kan sturen. That’s it! Meedoen kan t/m 20 oktober 2018. Als je gewonnen hebt ontvang je zondag 21 oktober een mailtje van mij! Veel succes en lief als je de actie wil delen 🙂

Wat doe jij om Dag van de Duurzaamheid te vieren?


			
				
				
				
			
		
	

You Might Also Like...

16 Comments

 • Mariëlle
  10 oktober 2018 at 08:10

  Ik heb al eens samengewerkt met het merk, dus ik sla de winactie maar netjes over, maar het is echt een leuk merk 🙂 Leuke tips ook!

 • Anja - Minimalist Dutchie
  10 oktober 2018 at 09:10

  Grappig, ik schreef vandaag ook over de Dag van de Duurzaamheid, met vegetarisch eten als invalshoek. Als we dat nu eens met z’n allen ‘standaard’ zouden doen, 2 of 3 keer per week ofzo. Dat zou al zoveel schelen!

 • Juna
  10 oktober 2018 at 10:03

  Wat een leuk merk! Ik heb nog wat ‘reguliere’ schoonmaakmiddelen staan die bijna op zijn en wil daarna ook op dit gebied graag gaan verduurzamen. Dit pakket zou een supermooie kickstart zijn en ik ben heel benieuw naar alle producten 🙂

 • Jenn
  10 oktober 2018 at 10:09

  Leuke actie, ik doe graag mee!

 • Jessica J.
  10 oktober 2018 at 10:11

  Waarom volgde ik jou nog niet op Facebook?! 😀 In ieder geval, ik laat de winactie aan me voorbijgaan. Ik ben al bekend met Method en het lijkt me beter als iemand die de producten nog niet kent, ze kan testen. 😉 Ik heb laatst een allesreiniger van Seepje gekocht, binnenkort die maar eens proberen! Verder vind ik de schoonmaaksprays van Ecozone ook erg tof. De Tough Degreaser Kitchen Cleaner doet onze oven er als nieuw uitzien!
  Ik probeer trouwens een paar seconden onder een koude douche te staan nadat ik m’n lichaam en haar gewassen heb, omdat dat zo gezond schijnt te zijn. Ik vind het een behoorlijke opgave, haha.

 • Anita H.
  10 oktober 2018 at 17:42

  Eerlijk gezegd ga ik niets speciaal doen om deze dag te vieren. Neemt niet weg dat ik graag mijn steentje bijdraag. Sowieso maak ik heel bewust mijn keuzes waar het gaat om gezichts- en lichaamsverzorging. Qua schoonmaken ben ik ook het e.e.a. aan het veranderen. Ik ding graag mee.

 • Hermine - Pure Heart
  10 oktober 2018 at 21:21

  Mooie tips! Ik hoop dat veel mensen dit lezen. Zal het ook even delen.
  Nog een leuke aanvulling: Ik zet de douche uit als ik me inzeep. Scheelt weer! En ik wil ook het water op gaan vangen van het opwarmen van de douche. Dat kan ik weer gebruiken voor andere dingen, zoals schoonmaken of planten water geven.

 • Jolanda
  10 oktober 2018 at 21:26

  Oh dat is hartstikke welkom hier! Ik heb de badkamerreiniger van het merk: sprayen, afnemen en klaar. Ideaal 🙂

 • Tamara
  10 oktober 2018 at 22:22

  Omdat ik zo ontzettend dol ben op schoonmaken.. not.. Misschien wordt het dan leuker 🙂 Volgen en liken deed ik uiteraard al. Groetjes Tamara

 • Sarina
  11 oktober 2018 at 07:33

  Obviously volgde ik je al op fb ?
  Ik ben alleen met de Method handzeep bekend in de geur Waterfall. Kreeg daar allerlei complimenten over op m’n verjaardag. Met al hun andere producten ben ik nog niet bekend. Ik merk dat ik toch eerder pak naar een vegan, maar minder ecologisch huismerk dan de echte ecologische schoonmaakmiddelen. Gek, want in alle andere opzichten domein enorm m’n best. Tijd voor verandering dus! Ik doe graag met je winactie mee. Ik hoop trouwens dat ik je binnenkort weer op een evenement tegen kom ?

 • Marian B
  11 oktober 2018 at 10:11

  Zo’n duurzaam schoonmaakpakket kan ik wel gebruiken! Ben erg benieuwd wat ik er van vind want ik ken het nog niet.

 • Greenblush
  12 oktober 2018 at 11:13

  Leuk, ik kom snel bij je lezen! 🙂

 • Jolijn
  12 oktober 2018 at 12:45

  Ben benieuwd! Ik maak graag kans (:

 • Patricia
  12 oktober 2018 at 14:55

  Sarina, die handzeep is inderdaad heerlijk. Was een goed plan om hem op je wastafel te zetten ? Ga ook een poging wagen want niet alleen de jeugd hoeft zich druk te maken om de aarde!

 • Inge | Monsieur Mango
  12 oktober 2018 at 19:22

  Ik ken het merk van naam en ik vind het er ook super vrolijk uitzien. Toch heb ik nog nooit iets van dit merk gebruikt. Ik ben dus heel benieuwd en maak graag kans. 🙂

 • Liesbeth Barto
  16 oktober 2018 at 18:52

  Heel graag doe ik mee voor dit (h)eerlijke merk 🙂

Leave a Reply