Green beauty

Bloomr Cocosoap: zwarte houtskool zeep voor een zuivere huid

Bloomr cocosoap zwarte houtskool zeep

Bloomr Cocosoap is een natuurlijke zeep op basis van… zwarte houtskool! Verzorgingsproducten op basis van houtskool zijn tegenwoordig hartstikke hip, ik zie ze steeds vaker verschijnen. Van zwarte tandpasta tot zwarte zeep, houtskool wordt veelvuldig in reinigende producten toegepast. Maar waarom is dit ingrediënt zo populair? En wat doet het met de huid? Ik ga je er vandaag alles over vertellen!

Bloomr Cocosoap: zwarte zeep met houtskool

Bloomr Cocosoap is 100% natuurlijk en het hoofdingrediënt is activated charcoal. Dit verklaart ook waarom de zeep zwartgekleurd is 🙂 Activated Charcoal (geactiveerde kool) is afkomstig van de schil van biologische kokosnoten. Leuk en aardig, hoor ik je denken, maar waar is dit goed voor? Nou, ik weet niet of je het geneesmiddel Norit kent? Norit is – letterlijk- geactiveerde kool en wordt gebruikt bij voedselvergiftiging. Geactiveerde kool is namelijk in staat om zware metalen en giftstoffen te binden, zodat ze snel het lichaam kunnen verlaten. Met andere woorden: wanneer je verzorgingsproducten met geactiveerde kool gebruikt, dan zou dit goed kunnen helpen om een zuivere huid te krijgen, omdat houtskool gifstoffen en onzuiverheden uit de huid verwijdert.

Bloomr Cocosap is geschikt voor alle huidtypen. Maar omdat de zeep je huid helpt te reinigen en zuiveren denk ik dat het met name geschikt is bij een vettere huid die last heeft van puistjes en onzuiverheden.

zwarte houtskool zeep

De ingrediënten van Bloomr Cocosoap

Soms heb je een product waarbij vermeld wordt ‘bevat natuurlijke aloë vera’ (of iets dergelijks) en dan blijkt het maar om 0,02% aloë vera te gaan. Heel leuk, maar dat is gewoon een wassen neus natuurlijk. Gelukkig is het bij Bloomr Cocosoap een heel ander verhaal. Dit product bevat wel degelijk zwarte houtskool; het is namelijk het hoofdingrediënt. Daarnaast bevat de 100% natuurlijke zeep olijf-, amandel-, en palmolie, glycerine, camellia olie, rozenolie, druivenpitolie, water en kokosolie. Genoeg verzorgende ingrediënten dus, dat klinkt veelbelovend. Dit betekent dat deze zeep niet super uitdrogend voor je huid zal zijn. Bloomr Cocosoap is vegan.

Mijn ervaring met Bloomr Cocosoap

Zelf heb ik een gecombineerde huid, met af en toe wat onzuiverheden (met name op mijn kin). Echte puistjes heb ik niet zo vaak meer, toch merkte ik dat ik na een week gebruik, ik wat puistjes op mijn kin kreeg. Ik denk zelf dat dit komt doordat de houtskool de dieper liggende onzuiverheden mee naar buiten trekt. Doordat de zeep zo diep reinigt, worden de onzuiverheden naar buiten afgevoerd, ergo: puistjes kunnen eerst erger worden. Die puistjes verdwenen na een weekje weer en mijn huid ziet er sindsdien fris en superschoon uit.

Vaak heb je met zeep het idee dat deze de huid uitdroogt, maar ik moet zeggen dat ik daar met Bloomr Cocosoap geen last van heb. Ik moet na gebruik wel een crème gebruiken, maar dat doe ik echt altijd na het reinigen. Ik gebruik de zeep eenmaal per dag, dat is voor mijn huid meer dan genoeg.

De zeep geeft overigens gewoon wit schuim. Daarnaast vind ik dat Bloomr Cocosoap echt een heerlijke geur heeft. De combinatie van olijfolie met een zeer subtiele geur van kokos vind ik heel prettig. Je ruikt wel iets van kokos, maar het is niet in your face zeg maar. Gewoon, subtiel en fris.

Het enige wat ik jammer vind is dat de zeep palmolie bevat. Persoonlijk vind ik het fijner als een product zonder palmolie vervaardigd kan worden. Palmolie is namelijk niet zo’n heel duurzaam product, omdat het tot ontbossing van het regenwoud leidt. Neemt niet weg dat ik het een heerlijke zeep vind om te gebruiken! Het werkt gewoon heel makkelijk en het doet z’n werk meer dan prima. De zeep is ook nog eens heel zuinig in gebruik. Je doet er echt maanden mee. Zo bespaar je ook nog eens een hoop plastic verpakkingsmateriaal uit!

Bloomr Cocosoap is voor 24,95 euro te koop bij bloomrstore.nl

Gebruik jij al producten met zwarte houtskool?

Dit product heb ik ontvangen.

 

Previous Post
27 maart 2018
Next Post
27 maart 2018

1 Comment

  • Mariëlle

    Ik heb geen vette huid, dus het is niets voor mij. Maar de ingrediënten zijn wel mooi, op de palmolie na dan!

Leave a Reply

Instagram

  • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! 💚#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
  • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❤ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
  • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan én kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten 🌍💚 Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
  • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers 💚#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
  • ❤️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though  I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
  • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

Follow Me!