Bananenijs
Vega(n) Food

Bananenijs: mega simpel recept & super gezond!

Je hebt ongetwijfeld al lang van bananenijs gehoord, ook wel bekend als ‘nicecream’. Fitgirls en vegans zijn er lyrisch over en ik moet toegeven: I get it. Bananenijs is namelijk super simpel te maken. Je hebt in principe maar één ingrediënt nodig: banaan. Daarbij is het gewoon erg lekker. Het is zoet en romig, en qua textuur vergelijkbaar met roomijs. Het grote voordeel is dat bananenijs véél gezonder is dan welk soort ijs dan ook. Ik bedoel, het is vrij van geraffineerde suikers en room, rijk aan vitaminen en mineralen waaronder magnesium en kalium. Overigens niks mis met een grote bak Ben & Jerry’s op z’n tijd hoor, maar ik krijg daana altijd zo’n gigantische energiedip vanwege al het suiker. Over calorieën nog maar niet te spreken 😉 Nee, dan zit je met dit recept wel goed! 

Bananenijs = Zero Waste

Maar wat ik vooral heel fijn vind aan bananenijs? Het is zero waste. Inderdaad, je bespaart plastic afval! Je houdt alleen de schil over. Wist je trouwens dat bananenschillen ook heel bruikbaar zijn? Tessa van Awkward Duckling schreef er laatst een leuke blog ‘wat te doen met bananenschillen‘ met veel handige tips!

Daarnaast is bananenijs vegan, er komt geen dierenleed aan te pas. Het is lactose- en glutenvrij en daarom bijzonder geschikt voor veel mensen die een bepaald dieet volgen. Ik vind dit ijs lekker bij zomers weer, maar ik ken mensen die het zelfs in de winter als ontbijt eten. Gewoon, omdat het kan. Geef ze eens ongelijk 🙂

Nou is dit recept heel eenvoudig, gewoon lekker basic, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je zou de bananen kunnen mixen met chocola, nootjes of andere soorten fruit. Aardbeien bijvoorbeeld, of wat dacht je van blauwe bessen? Of maak er waterijsjes van met kokosmelk en ananas. Mogelijkheden genoeg!

nicecream

 

Vegan bananenijs recept

Voor dit recept is het belangrijk dat je bananen (zonder schil!) van tevoren in vriest. Ik snijd ze altijd eerst in plakjes en bewaar ze dan in een bakje in de vriezer. Daarnaast heb je een goede kwaliteit keukenmachine/blender nodig.

Benodigdheden:
2 bevroren bananen
Eventueel een scheutje plantaardige melk
keukenmachine

Doe de bananenplakjes in de keukenmachine en laat draaien totdat er een gladde massa ontstaat. Tip: met een scheutje plantaardige melk wordt het ijs romiger én wordt het makkelijker gemixt. Doe het ijs in een kom en smullen maar!

Eet smakelijk!

Maak jij wel eens bananenijs?

Voor de pinners:

Bananenijs: gezond, lekker, vegan & zero waste. Eenvoudig recept!

 

 

You Might Also Like...

11 Comments

  • bychristiana
    26 augustus 2017 at 07:50

    Oeh, nu ben ik in de eerste plaats wel benieuwd geworden naar wat te doen met die bananenschillen haha;-) Ik eet zelf graag een banaan door de yoghurt, samen met wat aardbeien en frambozen bijvoorbeeld. Bananenijs heb ik eigenlijk nog nooit gegeten, het klinkt wel lekker.

  • Sofie
    26 augustus 2017 at 08:29

    Zo maak ik het ook altijd 🙂 lekkeeeer! Het smelt wel snel Haha!

  • Greenblush
    26 augustus 2017 at 10:39

    Ja haha, dat klopt. Dat werd dus even héél snel een foto maken in dit geval 😉

  • Greenblush
    26 augustus 2017 at 10:44

    Ik vind bananen ook erg lekker door de muesli, of in een smoothie 🙂

  • Mariëlle Markgraaff
    26 augustus 2017 at 10:56

    Mmmmm, dit moet ik snel eens maken!!

  • Eva
    29 augustus 2017 at 21:16

    Yum! Lekker!!

  • Jeanine
    6 september 2017 at 11:26

    Mijn favoriet! We hebben altijd wel paar bevroren bananen in plakjes in de vriezer. Ik maak deze met wat amandel melk, vanille essence, hazelnoot en soms geraspte kokos en/of een eetlepel raw cacao poeder.

  • sammie
    7 september 2017 at 20:48

    Wauw, ziet er heerlijk uit, klinkt heerlijk en het is ook nog eens makkelijk gemaakt. Dit ga ik zeker eens proberen 🙂

  • Jessica J.
    8 september 2017 at 11:32

    Hoe ontzettend gemakkelijk is dit?! Misschien moet ik toch maar eens investeren in een degelijke keukenmachine. Ik heb het gevoel dat ik veel dingen mis. 🙂

  • Natasja
    9 september 2017 at 16:40

    Klinkt heerlijk, dit ga ik zeker eens een keer proberen!

  • Hennie
    10 september 2017 at 07:55

    Ik loop echt achter, want ik had hier echt nog nooit van gehoord! En aangezien ik weer eens een lijnperiode inga, komt dit recept zeker van pas. Lijkt me heerlijk!

Leave a Reply