Vega(n) Food

Healthy & Vegan Cupcakes van The Good Stuff Bakery

Van de week liet ik al in mijn healthbox artikel zien dat de box deze maand een Cinnamon Cupcakes pakket van The Good Stuff Bakery bevat. En ik vind dit concept zó ontzettend leuk dat ik gisteren (op een druilerige zaterdagochtend), samen met de kids er mee aan de slag ben gegaan. 

The Good Stuff Bakery

The Good Stuff Bakery is opgericht door Eva, die van jongs af aan al van bakken houdt. Eva bleek echter last te hebben van allerlei intoleranties, waardoor ze besloten heeft om haar eigen gezonde baksels te ontwikkelen. Zo vermijd ze tarwe, melk, suiker, roomboter en eieren. Je zou denken dat er dan niet veel opties overblijven, maar niets is minder waar.

Op Eva’s website kun je de heerlijkste taarten, cupcakes, brownies en treats vinden, die je thuis eenvoudig kunt maken, dankzij de door haar ontworpen Bakery boxes. Het concept werkt eenvoudig en is ideaal, want een bakery box bevat namelijk alle afgepaste houdbare ingrediënten die je nodig hebt en het bijhorende recept. Je hoeft zelf alleen nog wat verse en vloeibare ingrediënten aan toe te voegen.

De Bakery Boxen bevatten alleen pure ingrediënten en zijn vrij van lactose, geraffineerde suiker en zoetstoffen, tarwe, soja, E-nummers en andere toevoegingen en plastic.  De verpakking kan namelijk bij het GFT. (En yes, hier word ik nou echt blij van!).

Elke Bakery Box wordt speciaal voor jou samengesteld en is geschikt voor iedereen die lekker wilt snoepen. Wat ik zo bijzonder vind aan deze boxen is dat ze geschikt zijn voor iedereen. En dus ook voor degenen die ‘net even anders dan anders eten’. Raw foodies bijvoorbeeld, maar ook veganisten, mensen met allergieën, sporters en mensen die het Paleo dieet volgen kunnen goed bij The Good Stuff Bakery terecht.

vegan cinnamon cupcakes

De Healthbox van deze maand bevat een Cinnamon Cupcake bakery box, goed voor 6 cupcakes. Het pakket bevat kokosolie en een deegmix, aangevuld met kokospalmsuiker, himalayazout, baking soda en kaneel. Ik hoefde zelf alleen nog een courgette, wat suikervrije appelmoes en een beetje appelciderazijn toe te voegen. De appelmoes heb ik nog bij de Appie gekocht, de rest had ik al in huis.

Nou weet ik dat je prima kunt bakken zonder eieren en dat je in plaats daarvan appelmoes kunt gebruiken (omdat dit ook een bindende werking heeft). Maar courgette bij kaneel? Dat is toch toch wel een opmerkelijke combinatie! Ik zou daar zelf niet op gekomen zijn 🙂

Het recept is overigens lekker duidelijk en eigenlijk kan het gewoon niet mislukken. En mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan kun je via Youtube nog altijd een tutorial bekijken! Ideaal, een kind kan de was doen.

Nog een voordeel: je mag ongeremd het rauwe deeg aflikken, want je hoeft niet bang te zijn voor een salmonella besmetting. Perfect toch?

goodstuff2

De cupcakes smaken heerlijk en grappig genoeg proef je de courgette niet terug in de cupcakes. Ze zijn stevig, maar toch ook lekker zacht van binnen en smaken lekker naar kaneel. Dankzij de fijne ingrediënten zijn deze cupcakes heel wat gezonder dan de ‘normale’ variant, maar minstens net zo lekker!

Mijn bakery box had genoeg inhoud voor 6 cupcakes, maar op de site van The Good Stuff Bakery vind je een verpakking voor 12 cupcakes. Heb je liever een frosting of topping op je cupcake? Ook dit kan je eenvoudig meebestellen!

Voor meer informatie en prijzen verwijs ik je graag door naar de website van The Good Stuff Bakery.

P.S: Mocht je een kijkje nemen op de site, check dan ook meteen de Choco coco pie, want nohhh, die ziet er echt goddelijk uit!

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Desi
  12 juni 2016 at 09:10

  Ik vind het zo leuk om te zien hoe je aan het experimenten bent met veganisme. You go girl 😀 Cupcakes met courgette lijken me echt super lekker. Niet zo zoet en niet zo vet, daar hou ik wel van!

 • jeapiebel
  12 juni 2016 at 10:08

  Cinnamon Cupcake bakery box wat een mooi alternatief voor snoep van natuurlijke ingredienten voor liefhebbers is dit. 🙂

 • Kim
  12 juni 2016 at 10:31

  Oooh dit ziet er goed uit! Mijn vriend houdt hier normaal niet zo van (want ongezond, en hij sport veel), maar dit klinkt lekker!

 • Selma
  12 juni 2016 at 10:33

  Mmmm klinkt heel lekker! Lijkt me ideaal voor mensen die niet zo vaak iets bakken, maar toch iets uit eigen oven willen serveren. Zelf bak ik het liefst helemaal “from scratch” uit een kookboek.

Leave a Reply