Vitaminfood
Vega(n) Food

Vitaminfood: gezonde vegan maaltijdvervangers

Het is soms best een uitdaging om gezond te eten, zeker op dagen dat je enorm druk bent. Vitaminfood is een nieuwe gezonde maaltijdvervanger, die alle vitamines en mineralen bevat. En de ingrediënten? Die zijn volledig plantaardig! Ik probeerde de smaken vanille en banaan uit en laat weten hoe deze producten mij bevallen zijn.


Vitaminfood maaltijdshakes

Bij een druk leven is het extra belangrijk dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Wanneer je haast hebt en geen zin hebt in ongezonde snacks, kan zo’n maaltijdvervanger een goede oplossing zijn. Vitaminfood levert alle benodigde voedingsstoffen, zodat je lichaam de beste brandstof krijgt en goed functioneert. En doordat de maaltijd snel en eenvoudig klaar te maken is, geeft het je weer een beetje ruimte in je drukke agenda.

De maaltijden bestaan uit shakes die vrij zijn van toegevoegde suikers, kunstmatige suikers en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Bovendien zijn de maaltijden volledig veganistisch. Vitaminfood wil geen bijdrage leveren aan dierenleed en het verwoestende milieueffect van veeteelt. Ondanks dat ik zelf niet 100% veganistisch eet, ben ik wel altijd blij met nieuwe initiatieven op vegan gebied.

Eén shake bevat 1/3e van de dagelijkse hoeveelheid eiwitten, koolhydraten, vezels en vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn de maaltijden ook nog verrijkt met macapoeder, stevia, omega 3 en zonnebloemolie. Maar let op: deze shakes zijn absoluut niet bedoeld om af te vallen! Eén maaltijd bevat ook 1/3e van de benodigde calorieën. Dit komt neer op zo’n 668 calorieën.

In theorie zou je een hele dag door deze maatlijdvervangers kunnen eten dus voor ontbijt, lunch en avondeten. Zo krijg je precies alles binnen wat je nodig hebt. Maar aan de andere kant… wie doet dat nou? Uit een zak van 240 gram haal je drie maaltijden. Dus mocht je zo’n fanatiekeling zijn die drie shakes per dag in neemt doe je dus één dag met een verpakking. 😉

vitaminfood

De smaak van Vitaminfood

Ik heb twee smaken geprobeerd, namelijk vanille en banaan. De shakes zijn te mengen met water of plantaardige melk. Ik kan je alvast verklappen dat ik een shake met water geen lekkere optie vind. Met rijstmelk vond ik de smaak goed te doen, maar met ongezoete amandelmelk weer vreselijk.

Nou ben ik al best wel wat maaltijdshakes gewend en inmiddels weet ik dat qua smaak er behoorlijke verschillen in kunnen zitten. De shakes hebben een onmiskenbare banaan- en vanillesmaak, maar smaken minder zoet dan wat ik van andere shakes gewend ben. Een enorme zoetekauw ben ik niet, maar de smaak had wel een fractie zoeter gemogen van mij. Ik denk dat de shake met rijstmelk mij daarom het beste bevalt; rijstmelk is namelijk gezoet. Wat mij verder opvalt is dat het poeder vrij lastig oplost, dit komt door de toevoeging van havermeel. De shakes hebben daarom geen gladde textuur. Dit vind ik eerlijk gezegd wel jammer. Ik ben namelijk geen fan van klontjes.

Hoe bevalt dat nou, zo’n shake?

Ik leef een vrij druk bestaan, maar desondanks kook ik vrijwel iedere dag. Ook mijn lunch, die veelal uit salades bestaat, maak ik dagelijks vers klaar. Ja, dit kost wat tijd, maar ik heb het er voor over. Echter ben ik niet zo’n goede ontbijter. Ik heb nog wel eens de neiging om het ontbijt morgens over te slaan. Dus z’n shake zou wel aangenaam als ontbijt kunnen zijn. Het is lekker snel klaar, je drinkt het zo op, perfect dus zou je denken. Ware het niet dat ik 668 calorieën behoorlijk veel vind voor een ontbijtje. En zou ik nou lang verzadigd zijn, dan is het niet zo’n punt. Helaas heb ik na een uurtje gewoon weer honger. Het geeft (bij mij althans) niet lang een verzadigd gevoel.

Al met al heb ik een beetje een mwoah gevoel bij deze producten. ik heb lekkerder shakes geproefd,  alhoewel aangelengd met rijstmelk de smaak nog wel ok is. Daarbij vind ik het niet fijn dat er nog klontjes in de shake achterblijven én heb ik snel weer een hongergevoel. Geen match voor mij dus, maar niks is zo persoonlijk als smaak.

Mocht je zelf meer over deze producten willen weten, neem dan eens een kijkje op de website van Vitaminfood. Daar bieden ze ook andere smaken (aardbei en chocola) aan. Voor een zak van 450 gram betaal je 8,95 euro. Wat ik nog wel even bij wil wil vermelden, en dit vind ik echt een goed initiatief, is dat Vitaminfood voor ieder verkocht product een verpakking aan de voedselbank doneert. 

Deze producten heb ik gekregen.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Marianne
  25 juli 2017 at 17:27

  Wat fijn dat je, ondanks dat je de producten hebt gekregen, toch een heel eerlijke en genuanceerde mening geeft! Jammer dat het geen match is met jou, maar wel super dat je dit eerlijk tegen je lezers zegt 🙂

 • Mariëlle
  25 juli 2017 at 19:09

  Mmm, dit is niks voor mij! Jammer dat het sowieso ook tegenvalt! Ik eet liever gewoon gezond, daar maak ik echt tijd voor 🙂

 • Josephine
  25 juli 2017 at 20:52

  Dapper dat je dat eens geprobeerd hebt, voor mij zou het niks zijn. Als echte foodie hou ik toch wel van vers gemaakt eten. Knap dat je voor bijna elke lunch een salade maakt!
  Volgens mij zou ik dat vitaminfood wel handig hebben gevonden na het trekken van mijn verstandskiezen. 😉

 • Chantal
  26 juli 2017 at 11:23

  Volgensmij zitten erin dit product geen suikers (YAY), dat is dan wellicht de reden waarom hij niet zo zoet smaakt. 🙂

 • Greenblush
  26 juli 2017 at 11:30

  De producten bevatten stevia ipv suiker, om het enigszins een zoete smaak te geven. En het hoeft voor mij echt niet mierzoet te zijn (daar hou ik geeneens van), maar iets meer smaak mag wel wat mij betreft 🙂

 • Greenblush
  26 juli 2017 at 22:03

  Haha, ja daarvoor zou het perfect zijn! 🙂

 • Greenblush
  26 juli 2017 at 22:04

  Ja, ik voel me daar uiteindelijk ook het beste bij!

 • Greenblush
  26 juli 2017 at 22:05

  Dankjewel 🙂 En ja, inderdaad, dat het bij mij niet past wil natuurlijk niet zeggen dat het product slecht is. Ieder zijn smaak en voorkeur!

Leave a Reply