Green beauty Review

Senzimi: natuurlijke cleanser & moisturiser voor de gevoelige huid

Senzimi cleanser & moisturiser review

Een aantal weken geleden kreeg ik een pakketje thuisgestuurd van Senzimi. Het bevatte twee producten, namelijk een cleanser én een moisturiser. Ik had nog niet eerder van dit merk gehoord, ik was daarom erg benieuwd naar de producten. Ik heb deze producten nu zo’n 6 weken getest, vandaag dan de review!

Senzimi is voor mensen met een droge, geïrriteerde en gevoelige (hoofd)huid, die op zoek zijn naar een effectieve, voedende en beschermende dagelijkse huid- en haarverzorging, op een natuurlijke manier te helpen.

De lijn van Senzimi bestaan in totaal uit vier producten. Naast de gezichtsverzorgingsproducten, hebben ze daarnaast ook een shampoo en conditioner in hun assortiment.

De producten van Senzimi zijn minimaal 90% natuurlijk en bevatten verder geen synthetische parabenen, sulfaten, benzylalcohol, minerale oliën, synthetische geuren, kunstmatige kleurstoffen, genetisch gemanipuleerde ingrediënten en dierlijke ingrediënten. Hierdoor is zijn de producten ook voor vegetariërs en veganisten geschikt. Dat klinkt veelbelovend!

Senzimi is vooral voor mensen met een droge en gevoelige huid. Persoonlijk heb ik niet een héél gevoelige huid, afgezien van het feit dat mijn huid niet goed op sulfaten (sls/sles) reageert. Gelukkig zit dat hier niet in! Verder kan mijn huid, en dat was zeker tijdens de afgelopen wintermaanden het geval, wel eens droog aanvoelen.

Senzimi Sensitive Cleanser (125 ml, €17,95)

senzimi cleanser

“Deze luxe, effectieve maar milde reinigingscrème is speciaal samengesteld voor de geïrriteerde en gevoelige huid. Met de allerbeste ingrediënten, zonder de huidbarrière aan te tasten. Dit 95% natuurlijk product, met een uitstekende milde reinigende werking, is een combinatie van een superieure vochtverzorger met een kalmerende en helende werking. Zodat je huid er niet alleen prachtig uitziet, maar ook geweldig aanvoelt”.

De Sensitive Cleanser zit in een tube, wat weer verpakt zit in een doosje. De tube werkt handig en prettig. De Cleanser heeft een vrij dikke substantie, het is echt een reinigingscrème. Ik vind dat juist fijn in gebruik, zeker onder de douche. Dan spoelt het niet zo snel weg tussen je handen door terwijl je het op je gezicht aan wilt brengen.

De cleanser zit vol met natuurlijke oliën en plantextracten, zoals zonnebloemolie, jojobaolie, kamperfoelie extract, roomse kamille extract en lavendel. De geur is licht kruidig, maar zeker niet overheersend. Ik vind het best aangenaam ruiken.

De cleanser reinigt de huid goed. Je brengt het aan op een vochtig gezicht en je spoelt het ook weer af met water. Het verwijdert met gemak alle vuil en make-up van je gezicht. Mijn huid reageert prima op deze cleanser. Mijn huid ziet er fris uit. Ik denk dat dit product ook voor de gevoelige huid goed geschikt is. Let er wel op dat je niet te veel product per keer gebruikt, want dan droogt het de huid een beetje uit. Echt een klein beetje, ter grootte van een hazelnoot, is genoeg om je gezicht en hals te reinigen. De cleanser is daarom zuinig in gebruik. wat een groot voordeel is. Je zult er lang mee doen!

Senzimi Sensitive Moisturiser (50 ml, €19,95)

Senzimi moisturiser

“Deze lichte en makkelijk absorberende natuurlijke desensibiliserende moisturiser is speciaal samengesteld voor mensen met een droge, gevoelige en geïrriteerde huid. Het bevat een aantal van de best natuurlijke actieve ingrediënten die vandaag de dag op de markt beschikbaar zijn, met dezelfde pH-waarde dan die van de huid, zodat het in synergie zal werken met uw huid”.

Ook de sensitive moisturiser zit in een tube, wat verpakt zit in een doosje. Dat de gezichtscrème in een tube zit, vind ik overigens erg prettig. Het is wel zo hygiënisch, want je hoeft zo namelijk niet met je vingers in een potje.

De geur is subtiel, subtieler nog dan de cleanser. De moisturiser heeft een luchtige, redelijk vloeibare structuur. En dat is wel opmerkelijk, want de moisturiser heeft een behoorlijk dunnere substantie dan de cleanser. Meestal is andersom het geval 🙂 De moisturiser wordt makkelijk door de huid opgenomen. Het trekt super snel in!

Wanneer ik de moisturiser op mijn gezicht aanbreng, voel ik iedere keer een lichte tinteling op mijn huid. Ik denk niet dat het een overgevoeligheidsreactie is, mijn huid wordt niet rood of iets dergelijks. Het voelt meer alsof mijn huid een lichte peeling ondergaat. Na gebruik ziet mijn huid er erg fris en stralend uit. Dit product geschikt moeten zijn voor de droge huid, maar ik heb toch gemerkt dat tijdens de koude wintermaanden dit product niet voedend genoeg is voor mijn huid. Ik moet er dan echt een gezichtsolie erbij gebruiken, want anders wordt mijn huid op den duur te droog. Nu de lente inmiddels aangebroken is merk ik dat het nu wel goed gaat. Ik kan het nu op zichzelf gebruiken. En dat is fijn!

De moisturiser is wel 99,77% natuurlijk, erg netjes! Het bevat dan ook veel natuurlijke plantextracten zoals komkommer extract, rozenbottelextract en haver extract. Ook bevat dit product veel kruiden met een kalmerende en ontstekingsremmende werking waaronder hop, melisse, venkel en duizenblad. Ik denk dat dit product niet specifiek voor de droge huid is. Aangezien dit product een luchtige en vloeibare substantie heeft en zoveel kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen bevat, zou het wellicht ook goed kunnen helpen bij acne en de gecombineerde huid.

Tot slot:

De producten van Senzimi hebben, naar mijn mening, een ‘medische uitstraling’. Het is een merk wat ook goed bij apotheken zou kunnen staan. Ik denk dat de verpakking zo gemaakt is zodat het ook de mannen aanspreekt. Persoonlijk denk ik ook dat deze producten erg geschikt zijn voor mannen.

Alhoewel ik natuurlijk alleen vanuit persoonlijke ervaring kan spreken, vermoed ik dat deze producten goed voor de gevoelige huid zullen zijn. De producten doen hun werk prima, maar bij een hele droge huid weet ik niet of de producten wel voedend genoeg zijn. Maar, zoals ik net al zei: ik denk dat deze producten ook goed bij andere huidtypen passen. Het is wat mij betreft niet uitsluitend voorbehouden aan een droge en/of gevoelige huid!

Kende jij de producten van Senzimi al?

Disclaimer: Deze review betreft producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Ik geef echter altijd mijn eerlijke mening!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply