Duurzame lifestyle

Opruimen voor overzicht en een opgeruimd hoofd

De afgelopen weken heb ik veel rommel opgeruimd thuis. Heel veel rommel. Niet dat het nou zo’n verschrikkelijke zooi was bij mij thuis, maar toch sluipt er ongemerkt een hoop ‘ruis’ je leven in. Want heb je zelf ook wel eens gemerkt dat opruimen ook zorgt voor een opgeruimd hoofd?

Opruimen voor een opgeruimd hoofd

Ik had al een tijdje allerlei plannen en ideeën in mijn hoofd zitten, maar ze waren niet concreet genoeg. Het lukte me maar niet om deze ideeën en plannen uit te werken en ten uitvoer te brengen. Er was namelijk, letterlijk, geen ruimte voor. Ik bleef voor mijn gevoel maar vasthouden aan de dagelijkse beslommeringen die toch ongemerkt veel tijd kosten. Ik zat vast, ik wilde van alles, maar hoe en wat precies, waar te beginnen, geen flauw idee. Wel wist ik dat ik actie moest ondernemen om dingen in verandering te brengen. En dus besloot ik om daadwerkelijk ruimte te creëren in mijn leven. Dat betekende voor mij afscheid nemen van bepaalde zaken die belemmerend voor me werken. Klinkt behoorlijk rigoureus. Ik vond het vooral praktisch.

Dus hup… aan de slag!

Ik ben begonnen met allerlei kasten uit te sorteren. De keukenkastjes, voorraadkasten, lades met rommel… Alles wat over datum was heb ik meteen weggegooid. Spullen die we niet meer gebruiken heb ik weggegeven. Zo heb ik wel vijf vuilniszakken met kleding aan een goed doel geschonken. Allemaal kleding die wij thuis niet meer dragen, maar wel onnodig veel ruimte innemen in de kledingkast. Een groot aantal van mijn (studie)boeken heb ik verkocht via Bol.com. Ik doe er niks meer mee, maar hopelijk heb ik nu anderen er blij mee gemaakt! Een aantal meubels heb ik op Marktplaats gezet. Wie weet dat iemand ze wil overnemen en anders breng ik ze naar de kringloopwinkel.

Ook mijn administratie moest eraan geloven

Mijn bankrekening heb ik ook flink onder de loep genomen. Zo bleek ik nog een telefoonverzekering te hebben lopen van 2 mobieltjes geleden. Toch weer 6,95 wat maandelijks van mijn rekening afgeschreven werd, voor een mobiel wat ik niet eens meer gebruik. Zonde van je geld en energie! Ook heb ik een aantal abonnementen stopgezet, bijvoorbeeld van tijdschriften die ik nauwelijks meer lees. Alles bij elkaar bespaart het me zo’n 80 euro per maand!

Het resultaat na flink opruimen

Wat leverde deze opruimactie op voor mij? Ten eerste gaf het me een gevoel van opluchting. Ik kon weer ademhalen. Er was weer ruimte om ons heen ontstaan. En een opgeruimd huis zorgt ook voor een opgeruimde geest! Het is me duidelijk geworden dat ik me echt héél graag wil inzetten voor duurzaamheid, groene cosmetica, gezonde voeding; kortom een duurzame, healthy lifestyle! Ik wil gewoon de wereld mooier en gezonder maken. Stiekem wist ik dit al. Maar voor het eerst sinds lange tijd weet ik ook hoe ik dit kan doen. Om meer over voeding te weten te komen ben ik daarom nu met een opleiding voedingsdeskundige begonnen. En ideeën voor mijn blog heb ik inmiddels ook meer dan genoeg. De komende tijd ga ik me daarom hier mijn aandacht op focussen. Ik heb er zin in!

Helpt opruimen bij jou ook om meer overzicht in het leven te krijgen?

Tipje! Een boek wat mij echt goed hierbij geholpen heeft is het boek ‘Versimpel je Leven’ van Sjoukje van der Kolk. Dit boek is verkrijgbaar bij Bol.com

Previous Post
18 april 2013
Next Post
18 april 2013

No Comments

  Leave a Reply

  Instagram

  • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! 💚#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
  • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❤ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
  • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan én kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten 🌍💚 Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
  • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers 💚#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
  • ❤️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
  • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

  Follow Me!