youtube workouts fitness yoga thuis
Health

4 Youtube Workouts die ik thuis graag doe

De afgelopen maanden was de sportschool gesloten en werkten we massaal vanuit huis. Ik doe normaal gesproken aan krachttraining, maar dat ging natuurlijk lange tijd niet. Gelukkig staat het internet vol met complete fitness workouts. Om enigzins nog een beetje fit te blijven sportte ik gedurende de lockdown thuis voor de buis, zo’n drie á vier keer per week. In ieder geval heb ik tijdens de lockdown een aantal fijne workouts gevonden. Daarom deel ik vandaag 4 Youtube Workouts die ik thuis graag doe!

4 Youtube Workouts die ik thuis graag doe

Ik probeer – nu de sportscholen weer geopend zijn – meerdere keren per week te sporten. Toch lukt dat niet altijd. Soms heb ik weinig tijd, of heb ik geen oppas waardoor ik de deur niet uit kan. Dan is het ideaal om thuis voor de buis te gaan sporten. Kost niks, want veel meer dan een yoga- of fitnessmat heb je niet nodig. Voor deze 4 workouts hoef je dan ook géén extra attributen aan te schaffen. Je hoeft alleen maar te investeren in een fijne yogamat. Matjes zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Wil je weten welk matje het beste bij jou past? De beste yogamat kiezen kan eenvoudig via Yogashop.

1: Lilly Sabri – smaller waist workout

Ik vind veel workouts van Lilly Sabri erg fijn. Lilly is van origine een fysiotherapeut en Pilates instructeur. Ze geeft altijd super enthousiast les, zonder dat ze ‘over the top’ is. En ze heeft een superschattige poedel die ook regelmatig in beeld is.

Wat ik zo fijn vind aan deze youtube workout

 • De oefeningen worden ontzettend helder uitgelegd en is ook voor beginners goed te volgen. Alleen de sideplanks oefeningen zijn killing, ugh!
 • Lilly weet je ontzettend goed te motiveren en te pushen.
 • Haar workouts duren meestal zo’n 10-15 min. Prima te doen, ook als je weinig tijd hebt.
 • Ook komt ze regelmatig met nieuwe oefeningen, die gewoon prima werken. Haar workouts zijn daarom lekker afwisselend, erg prettig.

2: Pamela Reif – 20 min booty workout

Volgens mij is Pamela Reif dé fitfluencer van dit moment. Het is namelijk niet normaal hoe vaak haar workouts bekeken worden. Soms zie ik een filmpje verschijnen dat een paar dagen geleden geüpload is en al een miljoen views heeft. Echt, bizar! Pamela komt uit Duitsland en wat opvallend is aan haar workouts is dat ze meestal niet praat. Ze doet haar oefeningen op haar mat (met haar perfecte look), zonder uitleg te geven. Ze doet haar ding en het werkt.

Wat ik zo fijn vind aan deze workout:

 • Ik hou van booty workouts. Mijn benen en billen hebben altijd de meeste aandacht nodig tijdens het sporten en met name billen vind ik lastig te trainen. Deze workout werkt!
 • Geen geschreeuw of overdreven geouwehoer. Gewoon sporten en gaan.
 • Deze workout is niet ingewikkeld, wél effectief.

3: Zumba Dance Workout

Soms heb ik gewoon zin om lekker te dansen en dan is het simpel, dan google ik gewoon op ‘Zumba Dance Workout’ (of iets in die trant). Ik heb niet een favoriet fimpje. Zumba is gewoon lekker bewegen en gaan met die banaan! En omdat ik het gewoon thuis doe is toch niemand die het ziet haha. Gekke moves here we go!

Wat ik fijn vind aan deze workout:

 • Met dansen verbrand je super veel calorieën én je wordt er erg vrolijk van!
 • Het voordeel van thuis sporten: niemand die je ziet. Dus lekker boeiend als je geen goeie dance moves hebt.

4. Sanne Vander – Lean legs like Kendall Jenner workout

Een Youtuber die ik ook graag volg is Sanne Vander. Ze is een Nederlands model die regelmatig workouts plaatst via haar kanaal. Haar specialiteit zijn leg workouts. Ze legt de oefeningen helder en duidelijk uit en ze zijn voor beginners ook goed te doen. Erg prettig! Bovendien kun je deze workout ook makkelijk in kortere tijd doen, waardoor je zelf kunt sporten als je het erg druk hebt (dus nee, tijdgebrek is géén excuus meer! ;-))

Wat ik zo fijn vind aan deze workout:

 • Sanne lijkt mij oprecht een lieve meid. Ze is erg supportive en zegt altijd dat je mooi bent, ongeacht je figuur of gewicht. Ze doet niet aan fatshaming.
 • Haar oefeningen zijn eenvoudig, maar wel effectief. You’ll feel the burn!

Uiteraard zijn er nog véél meer Youtube workouts te vinden. Dit zijn er een paar die ook voor beginners goed te doen zijn. Wat zijn jouw favoriete workouts?

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply