Marcels Green Soap
Duurzame lifestyle Review

Marcels Green Soap review – fijne eco schoonmaakmiddelen

Kun je verliefd worden op een schoonmaakmiddel? JA! Dat kan! Ok, schoonmaken an sich zal nooit mijn hobby worden, maar de ecologische producten van Marcels Green Soap zijn toch echt wel héél erg fijn! Ik had al diverse lovende reviews over dit nieuwe schoonmaakmerk gelezen dus ik besloot een aantal producten van dit merk in huis te halen. 

Marcels Green Soap ecologische schoonmaakmiddelen

Ik koop altijd natuurlijke/milieuvriendelijke/ecologische schoonmaakmiddelen, sowieso. Ik doe daar geen consessies in. Tot dusver gebruikten we meestal Klok, Ecover en/of Method. Deze producten werken prima (echt, er is niks mis mee), maar ik ben gewoon gevoelig voor mooie verpakkingen en fijne geuren.

Ik haalde 3 producten van Marcel’s Green Soap in huis: een allesreiniger met cranberry en patchouli, een allesreiniger spray met lavendel en kruidnagel én een afwasmiddel met sinaasappel en jasmijn. Er zijn overigens meer geurlijnen verkrijgbaar, maar deze geuren spraken mij het meest aan.

Marcel's Green Soap
Marcel’s Green Soap belooft drie dingen:

1. De producten zijn 100% natuurlijk;
2. De producten ruiken heerlijk;
3. De producten maken goed schoon.

100% natuurlijke schoonmaakmiddelen

Ik heb inmiddels best wel wat kennis in huis wat natuurlijke ingrediënten betreft, maar wat schoonmaakmiddelen aangaat heb ik weinig kaas gegeten. Ik kies altijd voor ‘ecologisch’ omdat deze producten beter voor het milieu zijn, maar eerlijk is eerlijk: ik moet dat dan op woord van de fabrikant geloven. Termen als ‘oppervlakte actieve stoffen’ zeggen mij gewoon niet zoveel, deze ingredientenlijsten zijn abracadabra voor mij. Wél kan ik zien dat er geen parabenen, chloor, fosfaten en ammonia toegevoegd zijn. Marcel’s Green Soap geeft aan 100% natuurlijk te zijn en de producten zijn 99% biologisch afbreekbaar. Het enige wat niet afgebroken wordt, is het beetje zout dat er in zit.

Heerlijke, verrassende geuren!

De geurcombinaties van deze ecologische schoonmaakmiddelen vind ik dus werkelijk fantastisch! Wat ook zo fijn is, is dat deze geuren echt uren lang subtiel blijven hangen. En dan niet zo’n synthetische wc-verfrisser lucht, maar heerlijke geuren die gebaseerd zijn op biologische, etherische oliën. De geuren zijn verrassend, de combinaties bijzonder. Ze ruiken allemaal lekker, maar mijn favoriet is de cranberry & patchouli!

De producten maken goed schoon

Ja, daar kan ik kort over zijn: in mijn beleving maken de producten van Marcel’s Green Soap minstens net zo goed schoon als andere schoonmaakmiddelen dat doen. Vooral de spray is ontzettend handig voor plaatsen die wat hardnekkiger vuil (kookplaat!) bevatten. Het wordt binnen no-time schoon.

Toch nog een dingetje

Ik vind de producten geweldig, de geuren heerlijk, de verpakkingen prachtig, maar het enige wat ik graag nog verbeterd zou willen zien is een manier om de flessen na te vullen, zodat je niet steeds nieuwe flessen hoeft te kopen. Het is toch een beetje zonde als je iedere keer een lege fles moet weggooien, terwijl de verpakkingen nog prima zijn. Dat geldt natuurlijk voor alles, dus echt niet alleen voor dit merk. Maar toch: hoe cool zou het zijn als je de lege flessen zelf kunt voltappen? Wat een hoop afval zal dat schelen op de lange termijn zeg! Ik ben voor!*

*inmiddels zijn de producten van Marcels green soap in gerecyclede verpakkingen verkrijgbaar.

De producten van Marcel’s Green Soap kosten 3,49 per stuk en zijn bij De Online Drogist te koop. 

Kende jij de producten van Marcel’s Green Soap al? En let jij er op of je schoonmaakmiddelen milieuvriendelijk zijn of niet?

Deze producten zijn niet gesponsord. Ik ben gewoon een enthousiaste klant 😉

 

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Natasja
  23 augustus 2016 at 08:40

  Wat leuk om te lezen dat jij ook zo enthousiast bent over de producten! Ik heb onlangs weer een nieuw voorraadje besteld, ik kan voorlopig lekker even vooruit met soppen 🙂

 • Marièlle | Me-licious
  23 augustus 2016 at 09:48

  Heb eigenlijk nooit nagedacht over ecologische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Thanks for sharing. Lijkt me best een goed idee!

 • Greenblush
  24 augustus 2016 at 16:34

  Ik ga ook zeker weer een nieuwe bestelling doen, de producten bevallen me echt ontzettend goed!

Leave a Reply