madara organic skincare
Green beauty Review

Madara Organic Skincare | Review

Eén van de beauty merken waar ik al lange tijd een zwak voor heb, is het merk Madara. De eerste keer dat ik met dit merk in aanraking kwam, dateert alweer zo’n vijf jaar geleden. Er zat ooit een Madara handcrème bij één van de eerste beautyboxen inbegrepen en op de één of andere manier heeft het merk mij daarna nooit meer helemaal losgelaten. Ik ontving laatst een pakketje met Madara producten én ik heb zelf het één en ander aangeschaft. Dat betekent dus dat jullie de komende tijd lekker veel reviews kunnen verwachten van dit prachtige merk!

Madara Organic Skincare

Madara organic skincare komt van origine uit Letland, waar 60% van het land nog uit ongerepte natuur bestaat. Zodoende is het land rijk aan inheemse plantensoorten die weer en wind en zware winters hebben doorstaan. Deze planten, die uitzonderlijk krachtig zijn en een bijzondere goede werking hebben op de huid worden door Madara verwerkt in hun biologische cosmetica producten.

Bij Madara streven ze naar het hoogste kwaliteit en duurzaamheid in alles. Dit zie je terug in hun keuze voor de natuurlijke en biologische ingrediënten, de verpakkingen, het verwerkingsproces, transport, vervoer… noem maar op. Madara heeft als missie de aarde mooier, schoner en groener achter te laten voor de volgende generatie. De producten zijn ECOCERT gecertificeerd, ze worden niet op dieren getest en zijn, voor zover ik weet, helemaal vegan.

madara organic skincare

Ik hou ervan als bedrijven zo’n mooie, duurzame missie hebben. En vind je trouwens ook niet dat de verpakkingen er gewoon prachtig uitzien? Gewoon helemaal van deze tijd, niks suf, saai en geitenwollensokkerig.

Momenteel ben ik meerdere producten van Madara aan het testen, vandaag laat ik je de inhoud van Become Organic Set zien, het grote doosje.

madara
Deze set bestaat uit een foam wash in fullsize formaat en een dag- en nachtcrème in travelsize formaat. Handig!

madara purifying foam

Purifying foam (150ml, €18,00)

Purifying Foam reinigt op zachte wijze de diepere lagen van de gezichtshuid en de hals. Het verwijdert make-up en vuil en reinigt de huid zonder deze uit te drogen. Het bevat actieve ingrediënten van rozenwater, duizendblad-, calendula- en kamille-extract.

Ingrediënten
Aqua, Sodium Cocamphoacetate, Rosa Damascena, Alcohol, Glycerin, Lactic Acid, Sucrose Cocoate, Achillea Millefolium, Calendula Officinalis, Chamomilla Recutita, Aroma.

Purifying foam gebruik ik graag onder de douche om mijn gezicht te reinigen. Het is een heerlijk zacht schuim, met zachte, aangename geur. Het voelt mild aan op mijn huid en het droogt mijn huid inderdaad niet uit. Toch moet ik er wel bij zeggen dat ik éérst mijn make-up verwijder met een reinigingsmelk, voordat ik onder de douche deze foam gebruik. Ik heb het idee (en dat heb ik eigenlijk met alle foam reinigers, dus niet alleen bij deze), dat anders mijn huid niet voldoende gereinigd wordt. Ik zie dit meer als een extra stap, voor een extra, maar milde reiniging dus. Ik vind het echt een product wat bij alle huidtypes wel past.

madara5

Deep Moisture Fluid 25ml (Fullsize: 50ml/€28,50)

Tot 24 uur intensieve hydratatie met verkwikkende Noordse framboos en rode-klaver-extracten. Versterkt direct het vochtgehalte en houdt het door de dag heen op peil. Brengt balans in de vette en droge gedeelten van de huid. Uw huid ziet er soepeler en steviger uit.

Ingrediënten
Aqua, Rosa Damascena, Glycerin, Simmondsia Chinensis, Trifolium Pratense, Rubus Idaeus, Persea Gratissima, Dicaprylyl Carbonate, Cetearyl Glucoside, Tilia Cordata, Artemisia Vulgaris, Lecithin, Stearic Acid, Palmitic Acid, Titanium Dioxide (CI 77891), Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Sodium phytate, Mica (CI 77019), Lactic Acid, Aroma, Citral, Limonene, Linalool, Butyrospermum Parkii, Polyglyceryl-6 Distearate, Jojoba Esters, Mycrocristalline Cellulose, Cellulose gum, Sodium PCA, Diheptyl Succinate Capryloyl, Glycerin/Sebacic Acid, Copolymer, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Beeswax, Cellulose, Cetyl Alcohol.

Aha, ik zie nu op de ingrediëntenlijst dat dit product bijenwas bevat. Dat maakt toch dat dit product niet vegan is. Misschien toch een dingetje om op te letten indien je bijenwas vermijdt.

Deep Moisture Fluid is een lichte en luchtige crème, wat snel intrekt in de huid. Ik vind het een ideaal product om tijdens het voorjaar te gebruiken. Tijdens de wintermaanden zal deze fluid niet voedend genoeg voor mijn huid zijn. Maar voor nu, ja erg fijn! De geur vind ik ook erg aangenaam trouwens. Licht kruidig en licht zoetig tegelijkertijd. Een fijn product voor de normale/gecombineerde huid!

madara6

Regenerating Cream Night 25ml (Fullsize: 50ml, €31,00)

Helpt het verouderingsproces te vertragen en celvernieuwing te stimuleren. Trekt kleine rimpeltjes strak. Repareert beschadigde huid ten gevolge van stress, zon en andere omgevingsfactoren. Hydrateert en voedt met natuurlijke vitamines, antioxidanten, mineralen, bioflavonoïden en andere plantaardige bestanddelen.

Ingrediënten
Aqua, Simmondsia Chinensis, Persea Gratissima, Rosa Damascena, Glycerin, Polyglyceryl-3, Methylglucose Distearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Algae Hippophae, Rhamnoides Solanum, Lycopersicum Plantago, Major Calendula Officinalis, Chamomilla Recutita, Stearic Acid, Palmitic Acid, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Xanthan Gum, Sodium phytate, Lactic Acid, Aroma, Linalool, Butyrospermum Parkii, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Cellulose, Iron oxide, CI77492, Limonene, Citral.

Regenerating cream is duidelijk een vollere crème die heerlijk voedend is voor mijn huid. Het maakt mijn huid lekker zacht en glad, het maakt het voor mij dan ook een ideale nachtcrème. Overigens is dit product wél vegan. De geur van deze crème wijkt iets af van de dagcrème, maar dit product heeft ook een lichtkruidige en lichtzoete geur. Ik vind persoonlijk de geur erg aangenaam! Een heerlijk product, zeker ook voor de droge huidjes.

Madara Become Organic set is ideaal om kennis te maken net dit prachtige merk. Deze set kost €18 euro, net als een losse foam wash.

Madara Organic Skincare is te koop via hun webshop, maar ik weet dat ze ook via vitaminstore verkrijgbaar zijn.
Naast gezichtsverzorging hebben ze ook haarverzorging, lichaamsverzorging en zelfs babyproducten in het assortiment. Neem daarom zeker een kijkje!

Kende jij de verzorgingsproducten van Madara Organic Skincare al?

Dit artikel betreft producten die door een bedrijf ter review opgestuurd zijn.

You Might Also Like...

7 Comments

 • Eva
  9 april 2016 at 08:49

  Jaaa! Ze zijn fijn hè! Ik heb ze ook getest en ik gebruik ze nog steeds met liefde 🙂

 • Mariska
  9 april 2016 at 11:15

  Wat zijn er toch veel skincare producten te koop! Jeetje, ik kende dit ook al niet. Vind het wel erg mooi eruit zien en het klinkt best goed 😀

 • Jeapiebel
  9 april 2016 at 12:24

  Ik ken dit merk al heb ik het nog nooit geprobeerd. Purifying foam lijkt mij erg fijn, ik gebruik op dit moment een andere merk van natuurlijke ingredienten dat ook erg fijn is. Interessante producten allemaal.

 • Deb
  13 april 2016 at 12:57

  Dit lijken me heerlijke producten! Het meest benieuwd ben ik naar de PURIFYING FOAM. Ik heb eerder een getinte dagcrème (Moonflower) van Madara gehad en die beviel me heel goed.

 • Greenblush
  13 april 2016 at 21:14

  Ah, de moonflower ben ik momenteel ook aan het testen! Daar verschijnt nog een review van 🙂

 • Greenblush
  13 april 2016 at 21:15

  Yep, er zijn echt zóveel merken skincare op de markt! Er lijken er alleen maar meer bij te komen 😉

 • Claudia Struijck
  16 april 2016 at 10:31

  Leuke review met prachtige foto’s. Ik krijg de neiging om alle producten te kopen hahaha. Ik zie ook steeds meer natuurlijke cosmetica merken voorbij komen. Het is toch een soort van trend. X

Leave a Reply