Sugar Wax Najel
Green beauty Review

Najel Sugar Wax – Natuurlijk Ontharen

Je moet er maar wat voor over hebben voor je blog. Jezelf pijnigen enzo, zodat je er een review over kan schrijven. Ok, onzin natuurlijk, maar feit is wel dat ik tot voor kort nog geen ervaring had met ontharen met behulp van suikerwax. Ik testte de Najel Sugar Wax en deel mijn bevindingen vandaag met jullie. 

Normaal gesproken scheer ik altijd mijn lichaam, ik gebruik persoonlijk graag de razoli scheerolie tijdens het scheren. Dat werkt erg fijn moet ik zeggen, ware het niet dat ik daarbij gewoon wegwerpscheermesjes gebruik. Niet bepaald de meest duurzame methode. Daarnaast was toch was ik wel benieuwd hoe een suikerwax nou in zijn werk gaat. Ik heb géén ervaring met harsen en/of waxen en ik ben nog nooit in mijn leven naar een waxsalon geweest. Oftewel: Ik ben een wax-maagd. Gelukkig maar Najel Sugar Wax een duidelijke gebruiksaanwijzing heeft.

IMG_20160824_121542900

Najel Sugar Wax

Dit product bevat maar drie ingrediënten, namelijk suiker, water en citroenzuur. Less is more in dit geval. Het eerste wat mij ik afvraag is of je hier niet een leuk DIY projectje van kan maken. Maar goed, ik weet niet hoe bewerkelijk het is om je eigen sugar wax te fabriceren. In dit geval heeft Najel het al voor ons gedaan 🙂

De sugar wax zit in een grote pot van 350 gram, keurig gesealed met folie. Spateltjes, ontharingsstrips (die overigens herbruikbaar zijn) en een gebruiksaanwijzing zijn erbij inbegrepen.

IMG_20160824_121624539

Najel Sugar Wax is voor het hele lichaam te gebruiken, dus zowel voor de armen, benen, bikinilijn, oksels en het gezicht. Het product is tevens geschikt voor de gevoelige huid. Toch besluit ik niet al te rigoureus aan de slag te gaan en gewoon bij mijn benen te beginnen.

Ontharen met suikerwax – Hoe werkt het?

Voordat je begint dien je de verpakking (nadat je het folietje verwijderd hebt), eerst even kort te verwarmen. Dit kan je doen door de pot even een paar minuutjes in warm water te zetten. De suikerwax (die overigens mij echt doet denken aan pannenkoekenstroop, erg grappig) breng je dan met behulp van de spatel in een dun laagje op het lichaam aan. Vervolgens breng je direct het ontharingsstrip erop aan en druk je het aan in richting van de haargroei. Plaats één hand op de zijde van de strip om de huid strak te trekken en trek met de andere hand in een snelle beweging de strip omhoog tegen de richting van de haargroei in. Eventuele wax restjes die achterblijven kan je met warm water wegwassen. De ontharingsstrips zijn herbruikbaar.

IMG_20160824_124043117

Mijn ervaring met de sugar wax

Het kan aan mij liggen, maar ik vind het erg lastig om mijn benen met behulp van de suikerwax te ontharen. Ik kreeg niet alle haartjes in één keer weg, dus moest een aantal keer waxen op één gebied en ik kreeg toen vervolgens nog niet alle haartjes weg. Ik merkte dat ik hier geen geduld voor heb. Bijkomend nadeel is dat ik relatief ‘veel been’ heb, dus dat betekent dat het wel even duurt voordat ik op deze manier alles haartjes weggehaald heb. Nee, niet aan mij besteed. Ik besloot dus daarom mijn benen maar weer gewoon te scheren. Is het waxen pijnlijk? Nee, dat valt me 100% mee. Maar op gevoelige gebieden, zoals mijn oksels, zal ik het niet gebruiken. Mijn oksels zijn zo ontzettend gevoelig, daar begin ik liever niet aan.

Wat mijn gezicht betreft epileer ik normaal gesproken mijn wenkbrauwen en wat verdwaalde haartjes op mijn bovenlip en kin. Ik heb Najel Sugar Wax ook op mijn bovenlip geprobeerd, door een ontharingsstrip in kleinere stukjes te knippen en het zo aan te brengen. Hier werkt de suikerwax wél goed. Ik kreeg alle donshaartjes goed weg en het geeft een glad en zacht resultaat. Ik heb geen last gehad van huidirritatie of rode plekken in mijn gezicht. Geen ‘hey-jij-hebt-zojuist-je-snor-verwijderd’-taferelen, dus dat is fijn. Voor mijn gezicht blijf ik de sugar wax zeker gebruiken!

Voordelen: 
– 100% natuurlijk
– Dierproefvrij
– Vegan
– Zuinig in gebruik
– Geen last gehad van huidirritatie of ingegroeide haren
– Goed werkzaam op kleine gebieden
– Met recyclebare ontharingsstrips

Nadelen:
– Het is echt even oefenen, je hebt er veel geduld voor nodig
– Ik krijg niet alle haren in één keer weg op mijn benen, maar misschien ligt dat aan mijn klunzigheid

Conclusie? Ik blijf de suikerwax gebruiken voor mijn gezicht, want dat werkt wel fijn. Voor de rest van mijn lichaam blijf ik gewoon een scheermes gebruiken, maar ik ga wél op zoek naar een duurzamere variant.

Najel Sugar Wax is verkrijgbaar via webshop Solobiomooi voor €11,50.

Hebben jullie wel eens sugar wax gebruikt?

Dit product is door een bedrijf ter beschikking gesteld voor een review.

You Might Also Like...

2 Comments

  • Evelien
    6 september 2016 at 21:28

    Jammer dat het niets voor jou is! En het lijkt inderdaad op stroop, haha. Voor mij zou het ook niets zijn ben ik bang, terwijl ik over de Najel-lijn wel heel tevreden ben.

  • Rani
    12 juni 2020 at 16:09

    Hoe kan je de waxstrips hergebruiken? Moet je deze afwassen of hoe gaat dag vind er nergens info rond

Leave a Reply