echte post is cool 6
Duurzame lifestyle

Echte Post Is Cool 6: dit heb ik gegeven en ontvangen

Yes, na een aantal weken voorbereiding was het vandaag eindelijk zo ver: de unboxing van onze Echte Post Is Cool 6 pakketjes! Voor degenen die dit toffe concept nog niet kennen leg ik uit hoe het in zijn werk gaat. En uiteraard laat ik ook zien wat ik heb gekocht en wat ik heb gekregen! 

Echte Post Is Cool #6

Echte post is cool (dit keer al weer de zesde editie) wordt georganiseerd door de leuke bloggers Northflix en Monsieur Mango. Het EPIC concept is eenvoudig, maar geweldig: je trekt een lootje en voor die persoon stel je een leuk pakket t.w.v. 7,50 euro samen (al moet ik eerlijk toegeven dat ik – zoals altijd- boven dit bedrag ben gegaan). Zelf krijg je ook een leuk pakket terug. Het is eigenlijk een swap, met in het achterhoofd dat het gewoon altijd leuk is om post te krijgen. Want hoe vaak gebeurt dat nou nog tegenwoordig?

In totaal deden zo’n 100 personen mee die allen vandaag hun pakket mochten unboxen. Via social media laat ze dan de inhoud van hun pakketjes zien, zo leuk! Onder de hashtag #echtepostiscool kun je op instagram en twitter veel berichtjes vinden.

Echte post is cool 6: wie was mijn lootje?

Deze editie bleek ik voor Elcke, van de blog ‘degroenezus‘ te mogen shoppen. Erg leuk, want Elcke ken ik al een beetje 🙂 Ik weet van haar dat ze vegan is en dat ze zich als vrijwilliger actief inzet voor Bont voor Dieren. Daarnaast houdt ze van moestuinieren, fietsen en haar hondje Lizz. Ik wilde speciaal voor Elcke een duurzaam, vegan en zoveel mogelijk zero waste pakket samenstellen, dus zoveel mogelijk afval- en plasticvrij.

Dit is wat ik voor haar heb gekocht:

echte post is cool 6

Een insectenhotel, een herbruikbaar groente/fruittasje, een linnen tasje met dieren, een potje met basilicumzaadjes, een kaars van de HEMA, een thee met kruiden uit mijn eigen omgeving, een kaart en tot slot een gezichtsdoekje (die je voor gebruik in warm water moet weken). Lieve Elcke, ik hoop dat je er blij mee bent, ik vond het superleuk om voor je te shoppen!

Dit heb ik ontvangen

Vanmorgen was het eindelijk zover: tijd om mijn eigen pakketje open te maken! Of nou ja.. pakketje? Zeg maar gerust een flink pakket, want ik ben echt schandalig verwend! Inge van Monsieur Mango bleek mijn lootje te hebben, zo leuk! In een eerdere editie mocht ik voor haar shoppen, nu was het dus andersom en ik moet zeggen dat ze echt goed geslaagd is!

echte post is cool 6

Weet je wat zo grappig is? Inge heeft dingen uitgekozen die ik dus ook voor Elcke heb gekocht, haha! Zo kreeg ik ook een insectenhotel én dezelfde kaars van de HEMA. Daarnaast ontving ik nog handige glazen weckpotjes, thee (ruikt heerlijk!), een zero waste zakje om zeep in te doen (super handig!), een seedbomb pakket (serieus, dit pakket heb ik van de week in mijn handen gehad en bijna zelf gekocht), lekkere gezichtsmaskertjes, zaadjes voor de moestuin en toffe etiketten. Maar de klapper vind ik de plantenhanger, die heeft Inge zelf voor mij gemaakt, wow! Ik wilde al heel lang al een plantenhanger hebben, misschien zelf maken, of anders eentje kopen, maar het kwam er maar niet van. Hoe te gek is het dat ik nu toch eentje heb, helemaal handgemaakt en al? Ik vind dat echt heel bijzonder en ik ben er ontzettend blij mee. Dankjewel lieve Inge, je cadeautjes passen helemaal bij mij! Alles is bruikbaar en krijgt een mooi plekje hier in huis.

Dankjewel weer voor de organisatie Northflix en Monsieur Mango, het is iedere keer weer een feestje om aan Echte Post Is Cool mee te mogen doen 🙂

You Might Also Like...

11 Comments

 • Astrid
  21 april 2018 at 21:34

  Super leuk dat je weer mee hebt gedaan en echt tof wat je voor Elcke hebt gekocht. En hoe grappig inderdaad dat een aantal dezelfde items van Inge ontving. Inge is echt zo goed in items zelf maken he. Zo mooi en bijzonder! Echt tof 🙂 . Geniet van jouw cadeautjes!

 • Saskia
  22 april 2018 at 11:01

  Super leuk om te zien! Ik had ook een klein potje gekregen, alleen met madeliefjes. Het was weer een feestje deze editie, mijn artikel komt morgen online 🙂

  Toevallig had ik ook het lootje dit jaar, die mijn vorige editie had. Zo tof!

 • Mariëlle
  22 april 2018 at 11:28

  Ik heb er zelf voor gekozen om niet mee te doen, maar ik vind het wel super leuk om dit te zien 😀

 • Claire
  22 april 2018 at 11:32

  Wat een pakket heb je gekregen! Super toevallig dat je een aantal items hebt die hetzelfde zijn haha.

 • Inge | Monsieur Mango
  22 april 2018 at 20:37

  Hahaha oh wat grappig dat je van mij een aantal dezelfde producten hebt gekregen! Dat is ook sterk. 🙂 Je hebt een super leuk pakketje van Elcke samengesteld; ik denk dat iedereen daar blij van zou worden! Ik ben ook zo blij dat de plantenhanger in de smaak valt en dat hij een mooi plekje heeft gekregen! Ik vond het tof dat ik deze keer iets voor jou mocht terug doen, het is je gegund! Dankjewel dat je weer mee wilde doen! <3

 • Elcke
  22 april 2018 at 21:45

  Lieve Marieke,
  Je hebt echt een EPIC epic pakket gemaakt 😀 Haha.
  Wat ben ik verwend door jou en ik ben nog steeds versteld van het feit dat je zulke passende cadeautjes voor me hebt uitgezocht! Ik ben ook echt heel blij met alles, maar vooral het insectenhotel. Deze kleine hotelletjes werken namelijk echt & je ziet de beestjes in en uit vliegen. Super toevallig dat we gewoon 2 dezelfde items hebben gekregen?.
  Het was echt een genot om je pakket te unboxen, bedankt voor alle lieve aandacht die je eraan hebt besteedt!
  Veel liefs!
  Elcke

 • Jenn
  23 april 2018 at 12:40

  Superleuk wat je hebt gekocht en gekregen!

 • Romy
  23 april 2018 at 21:50

  Wat een onwijs tof pakket heb je ontvangen en hoe grappig dat er ook items tussen zaten die je zelf naar Elcke hebt verstuurd. Die hanger vind ik echt heel erg gaaf en sowieso past het pakketje volgens mij perfect bij jou 🙂

 • Sara | MevrouwMiauw
  23 april 2018 at 21:54

  Wat een prachtige pakketjes. Zowel wat je hebt gekocht als wat je hebt ontvangen. Zo grappig dat in beide pakketjes een insectenhuis zit. Als ik een tuin heb wil ik ook insectenhuisjes ophangen!

 • Jessica
  24 april 2018 at 18:40

  Wat een tof pakket heb je samengesteld en gekregen.
  Wie weet met een volgende editie, want ik vind dit concept heel erg leuk.

 • Jessica J.
  26 april 2018 at 09:24

  Wat heb je een prachtige dingen gegeven én gekregen! Grappig dat je veel dezelfde dingen ontvangen hebt. Het pakket is in ieder geval helemaal Marieke. 🙂 Een insectenhotel wil ik ook graag, alleen is het niet zo handig op ons piepkleine, kale terrasje op de vijfde verdieping.

Leave a Reply