gistpuistjes
Health

De oplossing tegen gistpuistjes

Onze huid wordt beïnvloed door de vecht-of-vluchtmodus wanneer we gestrest zijn. Door de verhoogde afscheiding van cortisol en adrenaline komen acne en puistjes vaker voor bij mensen die onder stress staan. Deze hormonen verhogen niet alleen de olieproductie en verstoppen de poriën, maar veroorzaken ook puistjes en gistpuistjes. Naast externe factoren zoals weersveranderingen, vochtigheid en zelfs hormonale veranderingen, kunnen schimmelinfecties worden veroorzaakt door hormonale onbalans. Wie er ooit last van heeft gehad voor of na de menstruatie of tijdens de menstruatie door hormonale onbalans, weet hoe vervelend dat is. Ze zijn niet alleen pijnlijk, maar ook moeilijk te genezen vanwege de locatie.

Hoe zie je een gistpuistje

Pityrosporum of malassezia zijn de schimmels die pityriasis folliculitis, tinea barbae of kappersjeuk veroorzaken. Deze aandoening kan worden veroorzaakt door overmatige warmte en vochtigheid. Het wordt pityriasis folliculitis, tinea barbae of kappersjeuk genoemd omdat de gist goed gedijt in warme en vochtige omstandigheden. De schimmel gedijt goed in een heet en vochtig klimaat, dus in tropische gebieden en gebieden met hoge temperaturen. Deze schimmel kan ook groeien op de huid van mensen met een vette huid, waardoor puistjes ontstaan. Hij kan zich ook verspreiden naar andere delen van het lichaam en een infectie veroorzaken.

Oorzaken

De puistjes die verschijnen in het gezicht en de hals van mensen met een vette huid zijn te wijten aan het milieu dat wordt gecreëerd door bacteriën en gist. Omdat het gezicht vetter is dan andere delen van het lichaam, is de kans op puistjes groter. Vrouwen hebben meer kans op puistjes vanwege hun genen. Omdat mensen met puistjes meer gezichtsolie hebben dan mannen, komen puistjes vaker voor bij vrouwen. Puistjes komen namelijk vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Door hun genen kunnen puistjes moeilijker te bestrijden zijn. Puistjes komen vaker voor op een vette dan op een droge huid, als gevolg van alcohol, cafeïne, sigaretten en steroïden. De kans dat iemand puistjes krijgt wordt ook bepaald door zijn genen. Hoewel iedereen wel eens puistjes krijgt, is de kans op puistjes bij een vette huid veel groter.

Behandeling tegen gistpuistjes

Het hebben van veel puistjes of mee-eters is een indicator dat je veel suiker, geraffineerde koolhydraten en bewerkt voedsel moet vermijden. Te veel suiker in het lichaam kan acne veroorzaken, en mannelijke hormonen (androgenen) zijn overvloedig aanwezig. Door te veel suiker te eten kan je huid overmatig vet en verstopt raken, met als gevolg meer puistjes. Door een verkeerd dieet te volgen (d.w.z. niet te veel vlees eten) kan je huid overmatig plakkerig en verstopt raken. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals theeboomolie, kunnen heilzaam zijn als ze op de juiste manier worden geconsumeerd (d.w.z. niet als vervanging van te veel eiwitten). Het is mogelijk die vervelende puistjes weg te werken door tea tree olie te consumeren, waarvan wordt aangenomen dat het bacteriën doodt. Lees de nieuwste berichten hier op deze website.

You Might Also Like...