Health

Mijn tip bij rusteloze benen

tip onrustige benen

 

Ik weet niet of je dit bij jezelf herkent, misschien heb je er zelf totaal geen last van. In dat geval, prijs jezelf gelukkig 😉 Mocht je het wel herkennen, dan weet je net zo goed als ik hoe vervelend en irritant het is om last van rusteloze benen te hebben. Lees dan vooral verder, want ik heb dan een interessante tip voor je!

Rusteloze benen, oftewel Restless Legs Syndrome

Steeds maar je benen moeten bewegen en onrustig wiebelen. Als je last hebt van rusteloze benen, dan lijken je  benen een eigen wil te hebben. Je kunt het namelijk niet tegenhouden, je MOET ze gewoon bewegen. Serieus, af en toe maken ze uit zichzelf een spastische beweging, wat er best wel vreemd uitziet. Het ontstaat bij mij vooral als ik moe ben, vaak ‘s avonds laat, als ik in bed lig of wanneer ik tv aan het kijken ben.

Het vervelende is: doordat je je benen steeds maar moet bewegen, kun je op dat moment niet goed slaap vatten. Vaak krijgen vrouwen in de zwangerschap hier last van, maar het kan natuurlijk ook prima voorkomen wanneer je niet zwanger bent. Rusteloze benen zijn niet pijnlijk, maar vervelend is het wel.

Ik heb er met periodes last van. Soms blijft het echt maanden tot een jaar weg en dan komt het plotseling  een aantal weken lang, iedere avond weer terug. Het is net alsof mijn hoofd moe is, maar mijn lichaam nog door wilt blijven rennen.

De oorzaak van rusteloze benen is niet bekend, maar het kan samenhangen met aandoeningen zoals schildklierproblemen, diabetes en parkinson. Gelukkig heb ik daar geen last van. Ik denk dat de oorzaak bij mij eerder in een mineralentekort ligt, hoogstwaarschijnlijk magnesium.

Er zijn speciale medicijnen op de markt die rusteloze benen bestrijden, maar deze medicijnen zijn behoorlijk zwaar. Maar misschien zijn die gewoon nodig, als je echt een hele zware vorm van rusteloze benen hebt, en niks anders helpt. Bij mij helpt het sowieso om extra magnesium in te nemen, maar daarnaast gebruik ik ook graag Venadoron van Weleda.

venadoron weleda

Venadoron is mijn heilige graal als het om zware, vermoeide en rusteloze benen gaat. Echt, want het werkt -althans bij mij- bijzonder snel en effectief! Ik heb dit product daarom ook standaard in huis.

Het is een groen gekleurde gel in een glazen fles. Venadoron bevat onder andere extracten van Arnica, sleedoorn en koper, stoffen die de doorbloeding in de benen bevorderen en de bloedvaten stevig en elastisch houden.

De gel ruikt fris en kruidig, het ruikt onder andere naar citroen en arnica. De gel voelt koel aan op de huid, maar geloof me, dat is juist heerlijk als je zo last van je benen hebt. De gel smeert makkelijk uit, het voelt in eerste instantie een beetje plakkerig aan, maar gelukkig trekt het vrij vlot in. Na gebruik van de venadoron gel voel ik snel verlichting en lijkt de doorbloeding weer goed op gang te komen. Mijn benen worden dan snel weer rustig.

venadoron2

Op de foto hier is een oude verpakking, ze hebben inmiddels hun verpakking een restyling gegeven. Mijn fles is nu bijna leeg, dus het wordt tijd om een nieuwe te halen.

Mocht je zelf wel eens last hebben van rusteloze benen, dan is dit misschien wel een fijn product voor je!

Venadoron is bij natuurwinkels en drogisterijen te koop. Voor 100 ml betaal je €12,99. Op de site van Weleda kun je een lijst met verkooppunten vinden.

Heb jij wel eens last gehad van rusteloze benen?

bron afbeelding: pixabay

Previous Post
4 september 2015
Next Post
4 september 2015

1 Comment

Leave a Reply

Instagram

  • Drie jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met @flowcosmetics.benelux en ik was direct verkocht. Ook hun serum foundation en conditioner bar zijn echte aanraders! Meer over deze producten lees je via #linkinbio. Wil je deze producten ook eens proberen? Met kortingscode 'greenblush' ontvang je tijdelijk 15% korting! 💚#flowcosmetics #naturalbeauty #crueltyfree #thepowerofmakeup #makeup #bbloggers #review #vegan #skincare #cosmetics #greenblogger #organic #finland #zerowaste #zerowastebeauty #beauty #veganbeauty #foundation #serum #dutchblogger #instadaily #coupon #gekregen #kortingscode #ecobeauty #greenlifestyle #dierproefvrij
  • Sint gaat op 5 december aan alle kinderen cadeautjes uitdelen, maar kan helaas niet aan iedereen bloed weggeven, terwijl dat juist zo hard nodig is. Daarom steun ik Sanquin en heb ik mij aangemeld als bloeddonor ❤ Overweeg jij ook bloeddonor te worden? Meld je dan aan via de website van #sintzoektje (zie #linkinbio) #sinthierbenik #sanquin #bloeddonor #bloedgeven #bloedbank #bloedgevendoetleven #sinterklaas #geven #redeenleven #collab
  • Ik maakte van de week deze lasagne en oeh, hij smaakte erg goed! In plaats van 'gewone' lasagne heb ik pompoenlasagne gebruikt. Dit zijn in feite dunne plakjes pompoen, maar het werkt erg goed als vervanger. Lekker met spinazie en kaas, bijvoorbeeld ricotta! Als saus heb ik Verspil-me-nietjes pastabasis met 96% groente gebruikt. Dit een saus op basis van minder perfecte groente, maar die uiteraard net zo lekker smaken. Met het Verspil-me-nietjes concept wil supermarkt Lidl voedselverspilling tegengaan én kunnen wij een gezonde maaltijd op tafel zetten 🌍💚 Het recept vind je via #linkinbio! #pastabasis #verspilmenietje #makkelijkgezondemaaltijd #verspillingsvrij #snellepasta #pumpkin #lasagne #lowcarb #vega #vegetarian #recipe #instafood #foodpic #dinner #recept #healthymeal #healthyfood #koolhydraatarm #pompoenlasagne #pompoen #collab #comfortfood
  • 😍😍😍 @woocares scented candles, room sprays and diffusers 💚#linkinbio #woocares #worldsofopportunities #amsterdam #review #scent #candle #homescents #tranquility #gift #christmas #present #gekregen #greenblogger #homedecor #scentedcandles #sustainable #discoverunder5k #instadaily #picoftheday #candles #diffuser #roomspiration #roomspray #handmade #loveit #musthave
  • ❤️ the vibe of Berlin. The people here are awesome and we really had a great time. Too bad it's time to go home now, though  I can't wait to see my family again 😘#berlin #berlijn #friends #citytrip #instatravel #travel #berlinwall #berlinwallart #goodvibes #art #eastsidegallery #discoverunder5k #city #deutschland
  • Berliner Mauer East Side Gallery#berlin #berlijn #berlinwallart #eastsidegallery #holiday #art #graffiti #berlijnsemuur #deutschland #germany #discoverunder5k #instatravel #citytrip #travel #instadaily #picoftheday

Follow Me!