Beautybox Box by Shine
Green beauty

Beautybox met natuurlijke verzorgingsproducten: Box by Shine

Ik kan nog steeds erg blij worden van nieuwe, duurzame initiatieven. Recent maakt ik kennis met Box by Shine, een duurzame beautybox ontwikkeld door een groep studenten.

Duurzame beautybox: Box by Shine

Er bestaan al vele soorten beautyboxen in Nederland en België, maar ik ben nog niet eentje tegengekomen die echt duurzaam of natuurlijk is. Tot nu toe dan. Box by Shine streeft naar 100% duurzaamheid bij de keuze van natuurlijke verzorgingsproducten, verpakkingsmateriaal en transport. Wat ik zo leuk vind is dat dit bedrijf ontwikkeld is door een groep studenten.  Het is begonnen als studie-project, hoe te gek is dat?

Giftbox met natuurlijke verzorgingsproducten

Er zijn twee verschillende boxen op de site beschikbaar: de Happy-me box en de Happy-gift box. De producten in de boxen zijn hetzelfde, alleen bij de Happy-gift box is het mogelijk een persoonlijk bericht toe te voegen indien de box cadeau wordt gegeven. Bovendien wordt de box als een cadeautje ingepakt. Een box kost inclusief verzending 33,50 euro en je zit niet aan een abonnement vast.

Doordat Shine een beginnend bedrijf is, wisselen zij om de 20 boxen van producten. Het kan dus zo zijn dat toekomstige klanten andere producten in de box ontvangen. De inhoud bestaat echter altijd uit drie fullsize natuurlijke beautyproducten.

Goed, tijd om de inhoud van mijn beautybox te laten zien, kijk je mee?

beautybox

De inhoud van Box by Shine

In mijn beautybox tref ik drie fullsize producten aan, namelijk een Schapenwol gezichtscrème van de Noordkroon, een biologische haarzeep met arganolie van Suver en een natuurlijke lippenbalsem van Kneipp, met cupuacu boter en vanille. Verder bevat de beautybox flyers met productinformatie. Zoals je kunt zien is de doos opgevuld met snippers van gerecyclede tijdschriften. Fijn dat het verpakkingsmateriaal plasticvrij is!

De Noordkroon Texel Schapenwol Gezichtscrème

Denk je aan Texel, dan denk je aan schapen. Wolvet is het huidvet van schapen dat door wassen uit de wol wordt gewonnen. Het wordt ook wel lanoline genoemd. Wolvet kun je zien als een natuurlijke vaseline, het wordt dan veel toegepast in allerlei zalven en crèmes. Het biedt een beschermingslaag aan de huid, zodat de huid meer vocht kan vasthouden en zij weer zacht en soepel aanvoelt. Het is ook een geliefd ingrediënt bij eczeem, (tepel)kloven of bij luieruitslag.

De Schapenwol gezichtscrème is 98% natuurlijk en bevat een lagere wolvet percentage van 3%. Hierdoor is deze crème volgens De Noordkroon geschikt als dag- of nachtcrème voor elk huidtype, ook bij puistjes. Het trekt snel in en voelt niet vet aan. Het nadeel is dat wolvet niet geschikt is voor vegans. Indien je dierlijke stoffen vermijdt is dit product niet geschikt voor je.

Prijs: 8,50 voor 100 ml.

Suver biologische haarzeep Argan

Oeh, dit product vind ik persoonlijk héél interessant! Ben je al bekend met haarzeep? Deze handgemaakte zeep van Suver met arganolie is zowel geschikt voor de huid als het haar. Arganolie staat bekend om zijn hydraterende en eigenschappen. Het geeft glans aan het haar en maakt het sterker. Doordat arganolie rijk is aan antioxidanten, wordt het haar beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Je haar wassen met een blok zeep is wellicht even wennen als je doorgaans gewone shampoo gebruikt. Persoonlijk heb ik wel wat ervaring met shampoozeep, toch heb ik dit product nog niet geprobeerd. Niet alle shampoozepen uit het verleden zijn mij goed bevallen, dus een beetje huiverig ben ik wel. Ik ga het zeker wel proberen hoor, mocht het niet bevallen kan ik het altijd nog als lichaamszeep gebruiken!

Prijs: 7,25 voor 100 gram.

Kneipp Lipcare: 100% natuurlijke lippenbalsem

Kneipp heeft enkele maanden geleden 100% natuurlijke lipbalms met een bijzonder verzorgend ‘depot-effect’ gelanceerd; een intensieve verzorging en hydratatie die voor een langere periode beetje bij beetje aan de lippen wordt afgegeven. Deze vegan lippenbalsem van Kneipp is vrij van conserveringsmiddelen en paraffine. Ook de verpakking is duurzamer geworden: de onderzijde van de stick is gemaakt van kurk en het doosje is gemaakt van ecovriendelijk graspapier.

De verpakking ziet er erg mooi uit en fijn dat een bekend merk als Kneipp zich ook steeds meer met duurzaamheid bezighoudt. Nu weet ik dat er twijfels zijn of dit merk dierproefvrij is of niet. Kneipp geeft op hun site aan tegen dierproeven te zijn. Ook staan ze tegenwoordig op de dierproefvrije lijst van Logical Harmony.

Prijs: 5,99 voor 4,7 gram

Update: Box by Shine is helaas niet meer verkrijgbaar.

You Might Also Like...

2 Comments

  • Jenn
    11 juli 2019 at 09:39

    Klinkt goed, alleen de verpakkingen al vind ik er mooi uit zien! Ik ga eens kijken bij de winactie 🙂

  • Riek Muijen
    27 september 2019 at 00:14

    Heb ik nog niet van gehoord maar ziet er wel erg moi uit. Zal er ook naar kijken.

Leave a Reply