Review

BIOnyx 100% biologische schoonmaakmiddelen

Bionyx 100% biologische schoonmaakmiddelen

Een aantal weken geleden deed ik mee aan een prijsvraag via Onze Suus. Je kon hiermee een pakket BIOnyx biologische schoonmaakmiddelen winnen. Ik kende dit merk nog niet, maar ik werd nieuwsgierig. Ik besloot daarom een gokje te wagen en aan de prijsvraag mee te doen!

Tot mijn grote verrassing bleek ik ook nog eens gewonnen te hebben! Haha hoera! 

Nou gebruik ik zelf altijd ecologische schoonmaakmiddelen, maar BIOnyx blijkt toch weer net even anders te zijn:

“BIOnyx staat voor biologische afbreekbare, natuurlijke producten met natuurlijke ingrediënten, gebaseerd op de werking van enzymen. Helemaal zonder chemische conservering- en/of bestanddelen. De natuurlijke ingrediënten zijn niet genetisch gemanipuleerd. Dit is nóg beter dan alle reguliere én alle ecologische reinigingsmiddelen. Dus duurzame oplossingen, meer effectief & zuiniger in gebruik. En ze voorkomen uren schrobben waardoor er meer tijd over is voor andere dingen. Schoon en Veilig voor Mens, Dier en Milieu”.

Dat klinkt fantastisch toch? Ik word hier oprecht blij van 😉 Het klinkt misschien gek, maar ik krijg als ik dit lees al meteen zin in schoonmaken. En dat komt goed uit, want ik ben momenteel thuis bezig met een grote opruim actie. Tijd om aan de schoonmaak te gaan! 

Het pakket bestaat uit de volgende producten:

BIOnyx biologische allesreiniger 750 ml.
BIOnyx biologisce afwasmiddel 500 ml. 
BIOnyx biologische vloeibaar wasmiddel 750 ml.
BIOnyx biologische vaatwasmiddel, 106 tabletten. 

Mijn bevindingen over de BIOnyx schoonmaakmiddelen

BIOnyx Allesreiniger

De allesreiniger ruikt lekker fris naar citroen en reinigt en ontvet uitstekend. Ik kon er prima de voegen van de badkamer tegeltjes mee schoonmaken. Je hebt er niet veel van nodig om het goed werkzaam te laten zijn, het is daarom zuinig in gebruik. En ik hou van de citroengeur!

Bionyx Afwasmiddel

Het afwasmiddel schuimt zolang de kraan aanstaat, maar zodra je de kraan uitzet, verdwijnt daarmee al het schuim weer direct. Niet dat het erg is. Ik heb de indruk dat dit afwasmiddel super krachtig reinigt en ontvet. Een klein scheutje afwasmiddel is meer dan genoeg voor een schone vaat. Wat me iedere keer weer opvalt is wanneer ik dit product gebruikt heb dat het afwaswater er écht vies en troebel uitziet op het eind. Ik heb dat nog nooit zo sterk bij andere merken gezien.

BIOnyx wasmiddel

Het vloeibare wasmiddel ruikt heerlijk naar eucalyptus en is geschikt voor de witte en gekleurde was. Het is een geconcentreerd wasmiddel, waardoor je er weinig van nodig hebt. En, wat opvallend is: het voorkomt vetluis! De… wat? Juist, vetluis 🙂

Vetluis is een vettige substantie die achterblijft in de wasmachine. Dit is vervuiling die ontstaat doordat lichaamsvet, haar en huidschilfers een reactie aangaan met het wasmiddel. Het is een voedingsbodem voor bepaalde bacteriën.”

Ik had nog nooit van vetluis gehoord, maar er ging wel een belletje rinkelen. Ik heb inderdaad last van een vettig laagje in mijn wasmachine. Ik gebruik wel eens azijn hiervoor, maar dat lijkt toch niet voldoende te werken. Nadat ik dit wasmiddel één keer gebruikt had, zag ik al duidelijk verschil: het wasmiddel bakje was helemaal schoon! Het wasmiddel is erg vloeibaar, dat is wel iets om rekening mee te houden. Maar… het wast supergoed,  ook bij 30 graden. Tevens ruikt de wasmachine nu een stuk frisser, heel fijn!

BIOnyx Vaatwastabletten

De vaatwastabletten zijn heel prettig doordat gewoon los in de doos zitten. Ja, je hoort het goed: er zit geen plastic laagje om de tabletten heen! Dat bespaart een hoop afval en in mijn geval: irritatie! De vaatwastabletten zijn luchtdicht verpakt, ruiken fris en maken prima schoon. Ook voorkomt het nare luchtjes in de vaatwasser!

Ik ben aangenaam verrast door deze producten! De producten reinigen en ontvetten enorm krachtig, maar zijn toch goed voor het milieu. Fijn dat de producten 100% biologisch zijn. Het wasmiddel is mijn favoriet en die zal ik zeker opnieuw kopen. Dankjewel BIOnyx en Onze Suus voor het mogelijk maken van de prijsvraag 🙂

De totaalwaarde van deze producten is €26,86 euro. Voor meer informatie over de producten en de verkoop verwijs ik je graag naar de site van BIOnyx. Zij kunnen je dan ook meer informatie geven over de losse verkoopprijs van de producten.

Deze review betreft producten die ik van een bedrijf/organisatie gekregen heb.

No Comments

Ik schrijf op greenblush.nl over green beauty, duurzame lifestyle, gezondheid, vega(n) voeding en minimalisme.

Previous Post
20 januari 2015
Next Post
20 januari 2015

No Comments

  Leave a Reply

  Instagram

  • Afvallen is één ding, op gewicht blijven is een ander verhaal. De meeste dieetboeken gaan vooral over voeding, maar de psychologische oorzaken van overgewicht zijn hierbij vaak onderbelicht. Iedereen heeft zo zijn triggers en valkuilen en zolang je hier niet bewust van bent verval je snel in oude gewoontes. Het boek @nooitmeeraankomen geeft veel info, tips en handvatten om blijvend af te vallen en een jojo-effect te voorkomen. Lees mijn review via #linkinbio 💚 . .#nooitmeeraankomen #weightloss #weightlossjourney #review #diet # @afslankstudiosupershape #mindset #goals #weightlosstransformation #weightlossmotivation #selfcare #2019goals #selflove #mindfullness #shape
  • Lunch! Fritatta met restjes groente. Gezond én lekker! Ik neem dit ook wel eens mee naar het werk 😊 . #lunch #whatieatinaday #veggies #vega #vegetarian #fritatta #food #healthyfood #lowcarb #zerowaste #health #healthyfood #mealprep #weightloss #weightlossjourney #foodpic
  • Bye bye droge winterhuid ❄⛄🌧 Vandaag kan je nog meedoen aan de #winactie van @weledanl, zie mijn vorige #weleda post! #weledaambassadeur #wateetjehuidvandaag #organic #skinfood #bodybutter #greenblogger #greenbeauty #greenlifestyle #beauty #beautyproducts #bblogger #dutchblogger #discoverunder5k #gekregen #giveaway #winacties
  • ⭐ WINACTIE ⭐I 💚 de nieuwe Skin Food producten van @weledanl! Skin Food creme is een multifunctioneel product voor gezicht én lichaam en perfect om een droge/schrale winterhuid voeding te geven en bestaat al sinds 1926. Nieuw zijn de Skin Food body butter (mijn favoriet!), lippenbalsem en Skin Food light creme. Ben je benieuwd naar deze producten? Je maakt kans om ze te winnen! Wat moet je hiervoor doen? . Deel in de comments hieronder jouw huidverzorgingtips tegen een droge winterhuid. Let op: meedoen kan t/m morgenavond 21.00 uur! . . #wateetjehuidvandaag #weleda #weledaambassadeur #skincare #winter #skinfood #winteressentials #loveit #greenbeauty #greenblogger #ecobeauty #flatlay #beauty #bblogger #winactie #giveaway #gekregen
  • *M I N I - R E V I E W*De afgelopen weken testte ik een aantal natuurlijke verzorgingsproducten van @urtekram, namelijk een shampoo, conditioner, douchegel en bodylotion uit de Nordic Birch lijn. . Birch (= berkenblad) heeft een mild reinigende werking, maar werkt ook kalmerend en heeft vochtherstellende eigenschappen voor huid en haar. . Wat ik van de producten vind? . * de shampoo en douchegel schuimen ontzettend goed! * de shampoo is helemaal top! Reinigt goed, geeft lekker veel volume aan mijn haar. * De conditioner is niet te zwaar, dit vind ik erg prettig, anders wordt mijn haar zo slap. Geen last van dus en de puntjes voelen goed gehydrateerd aan. * De bodylotion is vrij licht en trekt vlot in. Niet voedend genoeg voor extreem droge winter huidjes, maar voor de normale huid prima. * De producten hebben een neutrale geur: persoonlijk had de geur voor mij iets sterker mogen zijn, maar hey, als je niet van sterke geuren houdt is het denk ik echt wat voor jou! . 💯% natuurlijk, biologisch, met leaping bunny logo en vegan logo ⭐⭐⭐⭐ . . . #vegan #urtekram #hair #body #haircare #nordic #danish #organic #birch #bodycare #bbloggers #beauty #greenblogger #dutchblogger #discoverunder5k #eco #greenlifestyle #natural #review #pink #ecolifestyle #flatlay #beautyproducts #gekregen
  • Ben je op zoek naar duurzame cadeau inspiratie? De amandel giftset van @weledanl is het perfecte duurzame kerstcadeau 💚 . . . #weleda @weledanl #weledawinterproof #christmas #gift #present #xmas #xmastree #kerst #giftset #kerstmis #almond #amandel #greenbeauty #ecobeauty #crueltyfreebeauty #crueltyfree #greenblogger #bblogger #discoverunder5k #duurzaam #sustainable #organic #gekregen #weledaambassadeur #instabeauty #inspiration

  Follow Me!