pompoenlasagne
Duurzame lifestyle Vega(n) Food

Pompoenlasagne met ricotta en spinazie recept

Wist je dat je lasagnebladen heel makkelijk kunt vervangen met plakjes pompoen? Pompoenlasagne is supergezond en minstens net zo lekker als gewone lasagne. Deze makkelijke maaltijd bevat spinazie, ricotta en een kant-en-klare pastasaus op basis van minder perfecte groente. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar help je ook nog eens voedselverspilling tegen te gaan!

Veel groente en fruit halen de supermarkt niet, omdat ze een beetje gekneusd zijn bijvoorbeeld. Toch zijn ze prima van smaak en daarom zonde om weg te gooien. Om voedselverspilling tegen tegen te gaan heeft supermarkt Lidl de Verspil-me-nietjes Pastabasis met maar liefst 96% groente ontwikkeld.

De Verspil-me-nietjes Pastabasis is ideaal als je weinig tijd hebt om te koken maar toch een gezonde snelle maaltijd op tafel wilt zetten: deze saus is gemaakt van minder perfecte groenten, die net zo lekker smaken!

De saus 100% natuurlijk en de perfecte basis om verschillende pasta’s en lasagne mee te maken. Het bevat tomaat, paprika, wortel en ui en is vrij van kunstmatige toevoegingen. Altijd handig dus om in huis te hebben! De Verspil-me-nietjes Pastabasis is te vinden in het groenteschap van Lidl naast/boven de verse tomaten. Ik heb deze saus als basis gebruikt voor een koolhydraatarme en vegetarische lasagne op basis van pompoen.

Pompoenlasagne met verspil-me-nietjes pastabasis saus

Voor dit recept gebruik ik pompoenlasagne, in feite zijn dit gewoon dunne plakjes pompoen. Je kunt zelf dunne plakjes snijden (bijvoorbeeld met een mandoline als je die in huis hebt), of kant-en-klaar kopen als je weinig tijd hebt.

Benodigdheden voor 2-3 personen:
– 1 pak pompoenlasagne
– 250 gram ricotta
– 300 gram spinazie
– 1 ui
– Verspil me nietjes pastabasis
– 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
– Peper en zout naar smaak
– Olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 tot 3 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot de spinazie is geslonken. Giet de spinazie over in een kom en meng met ricotta en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.

Vul een ovenschaal eerst met een laag verspil-me-nietjes pastabasis, tot de bodem is bedekt. Breng vervolgens een laag pompoenlasagne aan, zodat de saus bedekt is. Daarna breng je de laag met spinazie en ricotta aan. Eindig met een laag pompoenbladen met daarop een laag pastasaus. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas overheen.

Zet de pompoenlasagne in de oven en bak voor zo’n 50 tot 60 minuten. Bestrooi de lasagne na het bakken eventueel nog met wat verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

pompoenlasagne

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Lidl.

Meer recepten:
Watermeloensalade met feta en munt
Bananenpannenkoek met blauwe bessen

You Might Also Like...

1 Comment

  • Jessica J.
    8 december 2019 at 11:14

    Ik had nog nooit van die Verspil-me-nietjes gehoord! Erg leuk concept! Ik ga eens kijken of ik die saus bij ons in de Lidl kan vinden. De lasagne ziet er trouwens ongelooflijk lekker uit! Moet ik ook maar eens proberen, want ik heb nog nooit zelf lasagne gemaakt. Klinkt ook lekker winters dankzij de pompoenbladen.

Leave a Reply